07:19 03.02.2021

США стурбовані вироком Навальному і закликають до його звільнення

2 хв читати
США стурбовані вироком Навальному і закликають до його звільнення

Сполучені Штати глибоко стурбовані вироком, винесеним російському опозиціонеру Олексію Навальному, йдеться в заяві держдепу, поширеній у вівторок.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані рішенням російської влади засудити опозиціонера Олексія Навального до двох років і восьми місяців тюремного ув'язнення, замінивши умовний термін тюремним ув'язненням", - йдеться в заяві відомства.

"Ми повторюємо наш заклик до російської влади негайно і без попередніх умов звільнити пана Навального, а також сотні інших громадян Росії, незаконно затриманих в останні тижні за те, що користувалися своїми правами, включно з правом на свободу вираження поглядів та мирні зібрання", - зазначається в ньому.

У ньому також наголошується, що "як і будь-який громадянин Росії, пан Навальний має права, закріплені в російській конституції". У Держдепі вважають судовий розгляд щодо "справи Навального "спробою" придушити політичний плюралізм".

Держдеп нагадує, що ЄСПЛ раніше зробив висновок, що засудження Навального в 2014 році, яке є підставою для нового вироку, було "незаконним і безпідставним" і "політично мотивованим".

Зі свого боку, представник Білого дому Джен Псакі на брифінгу повторила заяву держдепу. Також вона нагадала, що США проводять оцінку рішень влади Росії, які викликають у них занепокоєння, і незабаром визначать, як на них реагувати.

"Зараз триває оцінка, про яку ми вже оголошували минулого тижня, про низку дій з боку російської влади, які викликають у нас занепокоєння, включно з поводженням з Олексієм Навальним", - сказала Псакі.

"Зараз відбувається оцінка командою з національної безпеки, і коли вона буде завершена, ми визначимо, які кроки слід зробити", - додала вона.

Раніше суд у Москві скасував Навальному умовний термін, призначивши 3,5 роки колонії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА