07:46 03.02.2021

Венедіктова підписала угоду стосовно продовження співпраці між Офісом генпрокурора України та Базельським інститутом управління

2 хв читати
Венедіктова підписала угоду стосовно продовження співпраці між Офісом генпрокурора України та Базельським інститутом управління

Офіс генерального прокурора України і Базельський інститут управління (Швейцарська Конфедерація) продовжать співпрацю, що передбачає повернення належних українській державі активів, незаконно привласнених колишніми високопоставленими і пов'язаними з ними фізичними та юридичними особами, повідомила прес-служба відомства.

"2 лютого 2021р генеральним прокурором Іриною Венедіктовою підписано угоду про продовження співпраці між Офісом Генерального прокурора і Базельським інститутом управління (Швейцарська Конфедерація)", - йдеться в повідомленні.

"Сподіваємося, що зусилля Офісу генерального прокурора у сфері виявлення та повернення вкрадених державних активів, прихованих за кордоном у поєднанні з досвідом Базельського інституту управління в цій сфері принесуть дієві результати. Угода передбачає надання практичної допомоги українським прокурорам в отриманні за кордоном доказів і розшуку, арешту і конфіскації таких активів, виконання рішень про арешт майна і його конфіскації. Фахівці інституту також ділилися методами, які можуть полегшити виконання запитів про міжнародну правову допомогу в іноземних юрисдикціях і проводити тренінги для прокурорів Офісу Генерального прокурора", - заявила Венедіктова.

Як зазначається, Базельський інститут управління є провідною європейською незалежною інституцією, яка спеціалізується на наданні допомоги в проведенні фінансових розслідувань та повернення активів у кримінальних провадженнях, пов'язаних із корупцією і відмиванням коштів.

Також повідомляється, що установа має більше 15 років передового досвіду роботи в цій сфері і співпрацює з міжнародними та державними організаціями у всьому світі. Основними його партнерами є Рада Європи, Світовий банк, Міжнародний валютний фонд (МВФ), Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), Інтерпол, ООН, Трансперенсі Інтернешнл.

Крім того, Венедіктова зазначила, що влітку 2020р був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Офісом генпрокурора і Національним антикорупційним бюро України та Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва щодо впровадження проекту "Повернення активів і доброчесність державного сектора в Україні".

Джерело:

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА