12:40 03.02.2021

Співпраця з країною-агресором вимагає кримінального переслідування, а не санкцій - Разумков

2 хв читати
Співпраця з країною-агресором вимагає кримінального переслідування, а не санкцій - Разумков

Співпраця з країною-агресором вимагає кримінального переслідування, а не впровадження санкцій, заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Закон має бути один для всіх, і якщо ми знаємо, що людина помічена у фінансуванні тероризму, то тут не санкції, а кримінальна відповідальність має бути і в'язниця", - сказав Разумков на брифінгу в середу у Верховній Раді.

Водночас він пояснив, що санкції необхідно впроваджувати щодо тих, "кого ми не можемо покарати тут: іноземні держави, іноземні суб'єкти господарювання, які виходять за межі можливостей українських правоохоронних органів, органів, що відповідають за національну безпеку, і можуть відповідати перед українським судом".

"Кожен, хто фінансує тероризм, допомагає "ЛНР/ДНР" або помічений у співпраці з країною-агресором, має нести відповідальність згідно з чинним законодавством", - наголосив спікер.

"Якщо ми говоримо про тероризм, і ці люди перебувають на території нашої країни, і є інформація, що вони допомагають якось "ЛНР/ДНР" і країні агресору, то тут має бути термінова інформація на генерального прокурора, подання, підозра, і в рамках законодавства український суд має ухвалити рішення", - додав Разумков.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - 112, Newsone і ZIK, яких пов'язують з одним із лідерів партії ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий Формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "Новини 24 години", ТОВ "Нові комунікації".

Згідно зі ст. 22 Кодексу адміністративного судочинства, указ президента про введення в дію санкцій щодо низки телеканалів може бути оскаржений у касаційному адміністративному суді Верховного Суду, оскарження рішення РНБО законодавством не передбачається. А саме рішення Касаційного адмінсуду Верховного Суду щодо оскарження указу президента може бути оскаржене в апеляційному порядку у Великій палаті Верховного Суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА