13:40 03.02.2021

Посол ЄС наголосив на необхідності подальших кроків у боротьбі з корупцією в Україні

1 хв читати
Посол ЄС наголосив на необхідності подальших кроків у боротьбі з корупцією в Україні

 У Європейському суді схвалюють зусилля щодо відновлення вимог про електронне декларування майна для чиновників в Україні в рамках антикорупційних ініціатив, проте хотіли б побачити також упровадження ефективного стримувального чинника, заявив глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

"Євросоюз приділяє значну увагу сфері правосуддя, верховенства права та боротьби з корупцією. Тут варто відзначити позитивні зрушення, такі як перші вироки, оголошені Вищим антикорупційним судом. Зусилля, спрямовані на відновлення вимоги електронного декларування майна, були кроком у правильному напрямі. Ми хотіли б побачити подальші покращення, зокрема, впровадження ефективного стримувального чинника", - сказав Маасікас на засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС у середу.

За його словами, в контексті вкрай необхідної судової реформи ЄС звернув увагу на тривожний розвиток подій у Верховній Раді навколо законопроекту №4229 про внесення змін до законів "Про судоустрій і статус суддів" і "Про Вищу раду правосуддя" про завершення конкурсних процедур на посади суддів місцевих судів. "Разом зі своїми партнерами з "Великої сімки" та Венеціанською комісією Євросоюз виступив із чіткою позицією щодо необхідності реформувати Вищу раду правосуддя як інституцію, яка має бути в центрі судової реформи", - наголосив Маасікас.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА