14:15 03.02.2021

ПриватБанк оскаржить рішення Госпсуду про припинення кредитних зобов'язань НЗФ перед банком

2 хв читати
ПриватБанк оскаржить рішення Госпсуду про припинення кредитних зобов'язань НЗФ перед банком

Державний ПриватБанк (Київ) планує оскаржити рішення Господарського суду Києва від 22 січня 2021 року про визнання припиненими всіх зобов'язань АТ "Нікопольський завод феросплавів" (НЗФ, Дніпропетровська обл.) перед банком, повідомила прес-служба банку агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Банк вважає і процес розгляду справи, і саме рішення незаконним та планує його оскаржити", - йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням суду, оприлюдненим у Єдиному держреєстрі судових рішень, йдеться про поновлювану кредитну лінію розміром у $14 млн, яку банк надав НЗФ 2 лютого 2009 року з терміном повернення кредиту до 1 лютого 2010 року та яка згадана в позові банку в США до його екс-власників.

Зазначено, що ПриватБанк подав до Канцлерського суду штату Делавер позов, в якому вказує на порушення НЗФ своїх договірних зобов'язань за кредитним договором, зокрема в частині використання кредитних коштів на цілі, що суперечать умовам видачі, тобто не для фінансування поточної діяльності підприємства.

Окрім цього, в "американському" позові, згідно з текстом рішення суду, стверджується, що НЗФ причетний до відмивання коштів і протиправної рециркуляції кредитів, що передбачало, зокрема, погашення заборгованості за кредитним договором за рахунок коштів за іншими кредитними договорами.

НЗФ, у свою чергу, зазначає, що оскільки будь-які зобов'язання між ним і ПриватБанком, визначені кредитним договором, були припинені шляхом виконання, банк не має жодних підстав для невизнання права позивача на припинення зобов'язання.

ПриватБанк зазначав, що його звернення до американського суду не привело до невизнання, до порушення чи оскарження прав НЗФ, і, відповідно, в останнього немає жодних передумов і підстав звертатися з позовною заявою про визнання припиненими зобов'язань за кредитним договором, проте Госпсуд Києва став на бік позивача.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА