15:09 03.02.2021

Депутат Козак у день запровадження санкцій задекларував 176,7 тис. грн на охорону

2 хв читати
Депутат Козак у день запровадження санкцій задекларував 176,7 тис. грн на охорону

Народний депутат Тарас Козак ("ОПЗЖ") у день запровадження санкцій проти нього і його телеканалів, 2 лютого цього року, задекларував оплату послуг охорони на 176,7 тис. грн, йдеться в реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Минулого року він також неодноразово декларував оплату охорони стосовно рухомого майна, зокрема, в жовтні - 158,1 тис. грн, у вересні - на 1,24 млн грн.

Серед інших його повідомлень про суттєві зміни в майновому стані минулого року - різні витрати в Білорусі: у жовтні - 313,2 тис. грн благодійної допомоги, у вересні - 805,14 тис. грн за навчання та 163,67 тис. грн комісійних банку за видачу готівки, в червні - 1,14 млн грн на оплату оренди рухомого майна та 1,18 млн грн - на обмін валют.

У декларації за 2019 рік Козак задекларував у білоруських МТБ Банку EUR1,428 млн і GBP3 та Абсолютбанку - EUR6,576 млн, тоді як його вклади в Україні були значно скромніші - EUR3 тис. та 378 тис. грн в Укрбудінвестбанку, а готівка становила 2,45 млн грн і $150 тис.

Окрім перерахованих у санкціях компаній, народний депутат у декларації за 2019 рік зазначив себе бенефіціаром Turul Investments Limited, Havanor Management Limited, Alvho Trading Limited (усі три - Кіпр), Revelon Investments LTD (Британські Віргінські Острови) і невеликих українських компаній ТОВ "Сей.ТВ Системз", "Інформаційне агентство 112.юей", "Телерадіокомпанія Міст ТБ", "Західна інформаційна корпорація", "Про Радіо" і "Форзац".

У доходах були зазначені дивіденди від Turul Investments Limited на 237,45 млн грн, а у вересні минулого року Козак також повідомив про продаж в Україні валюти на 25,22 млн грн і сплату 21,38 млн грн податку на доходи фізичних осіб і 3,56 млн грн військового збору.

Згідно з декларацією за 2019 рік, народний депутат оплачував купівлю часток компаній, що потрапили під санкції, і кількох інших його компаній у Білорусі. Його витрати в цій країні в 2019 році були пов'язані також з оплатою комісій, навчання, оренди та послуг авіаперевезення.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА