15:55 03.02.2021

Справи, в яких фігурують Байден та Порошенко, вже закриті, повідомляють у "Євросолідарності"

3 хв читати
Справи, в яких фігурують Байден та Порошенко, вже закриті, повідомляють у "Євросолідарності"

Відкриті 22 січня 2021 року кримінальні провадження, в яких фігурували президент США Джозеф Байден і п'ятий президент України (2014-2019 рр.), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, нині вже закриті, повідомляє прес-служба "Євросолідарності" з посиланням на адвокатів Порошенка в середу.

У повідомленні, розміщеному в середу на сайті партії, адвокати Порошенка нагадали, що вже після інавгурації Бадена за рішенням Печерського районного суду Києва було відкрито провадження, в якому фігурували прізвища Байдена та Порошенка. Згідно із судовим рішенням Державне бюро розслідувань зобов'язане було зареєструвати ще два провадження.

"Це рішення було виконано в авральному порядку 22 січня, тобто коли президент Байден уже почав виконувати обов'язки президента США. За нашими даними, ці провадження, нещодавно поспішно відкриті, вже закриті", - сказав адвокат Ілля Новіков.

"Ми бачимо, що коли йдеться не просто про розслідування, які можуть зашкодити інтересам держави, а й про розслідування, які стають особисто небезпечні і незручні для керівництва правоохоронних органів, вони приймають очевидні рішення швидко і без зайвих розмов", - зазначив захисник лідера "Євросолідарності".

За його словами, 1 лютого Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) підтвердила рішення про закриття провадження за заявою народного депутата Андрія Деркача, яке розслідувало Національне антикорупційне бюро України (НАБУ). "Апеляційний суд підтвердив рішення антикорупційного суду про закриття того провадження за заявою депутата Деркача, яке відоме як справа Байдена-Порошенка і яке розслідувало НАБУ", - наводить слова Новікова "Європейська солідарність".

У свою чергу адвокат Ігор Головань зазначив: "Ми ставимо питання про притягнення до відповідальності Деркача, ми ставимо питання про притягнення до відповідальності Дубінського (народний депутат Олександр Дубінський - ІФ) за їхні наклепи".

За словами Голованя, в їхній інформації містяться завідомо неправдиві повідомлення про злочин, "це фактично діяльність, яка спрямована на сприяння підривній діяльності держави-агресора і проти українських інтересів".

Як повідомлялося, 27 січня адвокат Порошенко Ігор Головань повідомив, що в Україні через два дні після інавгурації Байдена на посаді президента США було зареєстровано два нові кримінальні провадження, що стосуються нібито втручання в діяльність колишнього генерального прокурора України Віктора Шокіна з боку Порошенка та Байдена, який обіймав на той час посаду віце-президента США.

"Хто ж виконавці цієї провокації? А виконавці ті самі. Визнаний міжнародною спільнотою агент держави-агресора Деркач, Печерський суд і нинішня українська влада, якою маніпулюють агенти держави-агресора... Тобто знову намагаються зруйнувати такими провокаціями стратегічне партнерство між Україною і США", - сказав Головань на брифінгу.

29 січня в Печерському суді заявили, що не ухвалювали рішень про порушення кримінальних справ стосовно Байдена та Порошенка, водночас повідомивши про здійснюване за заявою Деркача досудове розслідування дій окремих представників міжнародних організацій, прізвища яких не уточнюються.

11 січня поточного року Вашингтон включив до санкційного списку щодо України 11 фізичних осіб та організацій. Під санкції потрапили сім громадян України, зокрема Дубінський, і чотири організації, що базуються в Україні. Ці заходи запроваджено проти них, оскільки у Вашингтоні стверджують, що вони втручалися у виборчий процес у США. За повідомленнями Мінфіну США, ці фізичні особи пов'язані з Деркачем, стосовно якого США запровадили санкції у вересні 2020 року "за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року". Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає "російським агентом". Дубінський свій зв'язок із Деркачем заперечує.

2 лютого голова Верховної Ради Дмитро Разумков офіційно оголосив про виключення Дубінського з фракції "Слуга народу" згідно з рішенням фракції від 1 лютого.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА