06:53 04.02.2021

Запорізька АЕС "працює як і працювала, жодних позаштатних ситуацій", тривають роботи з відновлення електро та водопостачання

1 хв читати
Запорізька АЕС "працює як і працювала, жодних позаштатних ситуацій", тривають роботи з відновлення електро та водопостачання

Мер Енергодара Дмитро Орлов запевнив, що приводів для паніки немає, сталося відключення декількох блоків Запорізької ТЕС, тривають роботи з відновлення електропостачання та водопостачання.

"Сталася аварія, в результаті якої місто залишилося без світла. Як повідомила нам ЗаТЕС ДТЕК, о 19.30 відключився трансформатор АТ-2 з групою АТ-1,2 дифзахистом. "Вибило" блок №2, потім блок №3 - від втрати власних потреб . Причина відключення блоку №4 ще з'ясовується. Загалом же причини аварії на ЗаТЕС - це привід для серйозного розслідування і аналізу фахових інстанцій. Але ситуація повністю стабілізована і під контролем", - написав мер на своїй сторінці в Фейсбук у середу ввечері.

Орлов висловив розуміння "резонансу" у жителів Енергодара викликаного відключенням електропостачання в місті. При цьому запевнив городян, що "приводів для паніки немає. Жодних евакуацій...".

Він наголосив, що Запорізька АЕС "працює як і працювала, жодних позаштатних ситуацій". Мер попросив не породжувати чуток.

Орлов також зазначив, що в результаті аварії без електропостачання залишились одразу всі підстанції Енергодара.

"Підстанції "Луч" і "Водозабір" відновили роботу за півгодини. Підстанцію "Веселка" запустили пізніше. Для цього довелося робити аварійне перепідключення підстанції. Зараз майже 100 відсотків житлового фонду - зі світлом. Відновлено електропостачання на очисних спорудах, ведеться відновлення водопостачання. Роботи тривають ", - уточнив мер Енергодара.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА