10:12 04.02.2021

Зеленський та Шмигаль висловили співчуття близьким загиблих під час пожежі у запорізькій лікарні

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловили співчуття рідним і близьким чотирьох осіб, які загинули внаслідок пожежі у запорізькій інфекційній лікарні, а також повідомили, що направили до Запоріжжя міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

"Найстрашніше, що ця трагедія сталася в лікарні, в місці, де людям дарують здоров'я. Тепер же троє пацієнтів і молода лікарка там загинули. Є постраждалі. Мої щирі співчуття. Держава виправлятиме цю ситуацію, щоб запобігти такому в майбутньому", - наводить слова Зеленського прес-служба Офісу президента у повідомленні, оприлюдненому у четвер уранці на сторінці ОПУ у соцмережі Facebook.

В інформації йдеться, що за завданням президента до Запоріжжя вилетіли міністр охорони здоров'я Максим Степанов та перший заступник голови Держслужби України з НС Олег Мельчуцький. Причини пожежі з'ясовують.

У свою чергу у прес-службі Кабміну України повідомили: "За дорученням прем'єр-міністра до Запоріжжя на місце трагедії в екстреному порядку вилітає міністр охорони здоров'я Максим Степанов".

Згідно з повідомленням, Степанов безпосередньо на місці ознайомиться з ситуацією із пожежею, що виникла на території Обласної інфекційної клінічної лікарні пізно увечері 3 лютого і унаслідок якої загинули люди.

"Від усього уряду висловлюю співчуття сім'ям загиблих і постраждалих. Дотримання правил протипожежної безпеки у лікарнях - завдання номер один для керівників областей і головних лікарів. Доручив у стислі терміни розслідувати причини пожежі та надати всю необхідну допомогу постраждалим", - наводить слова Шмигаля прес-служба Кабміну.

Сам же Степанов на своїй сторінці у соцмережі Facebook підтвердив, що вилітає до Запоріжжя і пояснив ціль його перебування в місті.

"Причини займання корпусу з’ясовують правоохоронці, за результатами розслідування винних у цій трагедії буде притягнуто до відповідальності згідно із законом. Наразі я в терміновому порядку вилітаю до Запоріжжя з метою встановлення фактичних обставин трагедії", - написав міністр у четвер уранці.

Як повідомлялося, внаслідок пожежі у Запорізькій обласній клінічній лікарні, яка виникла пізно ввечері 3 лютого, загинули чотири людини - лікар і троє пацієнтів, ще дві постраждали.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА