11:15 04.02.2021

Згоду на вакцинацію від COVID-19 на Київщині вже надали понад 25 тис. осіб - ОДА

2 хв читати

У Київській області триває підготовка до вакцинації проти коронавірусу: згоду на щеплення вже надали 25 159 осіб із груп ризику, повідомила директор департаменту охорони здоров'я ОДА Олена Єфіменко.

"Підготовка до вакцинаційної кампанії в нашій області триває. Це важливий процес, і відбувається він на Київщині з дотриманням всіх норм дорожньої карти, затвердженої Міністерством охорони здоров'я. Відповідно один із кроків, який ми вже здійснили, - провели верифікацію даних за цільовими групами для першого та другого етапу вакцинаційної кампанії", - сказала Єфіменко під час онлайн-брифінгу, зазначивши, що з 25 159 осіб на першому етапі вакцинуватимуться 5 725 осіб, на другому - 19 434.

Вона також додала, що в області вже створили 23 мобільні бригади для проведення щеплень на першому етапі. Крім цього, провели аудит холодильного обладнання в закладах охорони здоров'я, яке може бути задіяно для зберігання вакцини, повідомляє прес-служба Київської ОДА.

Згідно з дорожньою картою Міністерства охорони здоров'я, на першому етапі прищеплюються - люди з критичним ризиком інфікування та розвитку коронавірусу (медичні працівники та персонал, які працюють у закладах охорони здоров'я, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, люди в інтернатах, будинках для людей похилого віку та працівники таких установ; військовослужбовці (включаючи Збройні сили України та Національну гвардію України), які беруть участь в Операції об'єднаних сил на сході України).

На другому етапі - люди з дуже високим ризиком інфікування та розвитку коронавірусу (медичні працівники та персонал, які надають стаціонарну допомогу в закладах охорони здоров'я іншим хворим (включаючи первинну медичну допомогу, працівників системи громадського здоров'я тощо), люди віком від 80 років, соціальні працівники та інші працівники соціальної сфери).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА