13:48 04.02.2021

Апеляційна палата ВАКС зупинила рішення суду про передання "справи Татарова" до іншого органу досудового розслідування - НАБУ

2 хв читати
Апеляційна палата ВАКС зупинила рішення суду про передання "справи Татарова" до іншого органу досудового розслідування - НАБУ

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) зупинила рішення Печерського районного суду Києва про передання справи за підозрою заступника керівника Офісу президента Олега Татарова до іншого органу досудового розслідування до розгляду цього питання Апеляційною палатою ВАКС.

Як повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), відповідне рішення АП ВАКС ухвалила в четвер, 4 лютого.

"АП ВАКС також зобов'язала ДБР у термін до 13:00 10 лютого 2021 року надати до АП ВАКС згадане рішення Печерського райсуду, яке слідчі ДБР витребували нібито під приводом розслідування дій генерального прокурора з незаконної зміни прокурорів САП у провадженні НАБУ і тим самим заблокували розгляд апеляційної скарги у законний спосіб – в АП ВАКС", - ідеться в повідомленні на сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, детективи НАБУ повідомили про підозру Татарову, якому інкримінують надання неправомірної вигоди групою осіб із забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта в рамках розслідування справи про привласнення майна Нацгвардії.

Татаров відреагував на це заявою, що доведе свою невинуватість.

21 грудня адвокат Татарова Олександр Кузьменко повідомив, що кримінальне провадження НАБУ щодо заступника керівника Офісу президента України Олега Татарова стосується знижки на паркінг в одному з житлових комплексів Києва, а не справи про "квартири для Нацгвардії".

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі виданню "Українська правда" повідомив, що Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків.

Татаров 21 грудня прийшов до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), де отримав документи у своїй справі, після чого дав брифінг для журналістів. Він розповів, що продовжує виконувати свої повноваження у звичайному режимі, однак "ініціював передання обов'язків іншому співробітнику Офісу президента, щоб уникнути маніпуляцій".

24 грудня Офіс генерального прокурора передав кримінальне провадження за підозрою заступника глави Офісу президента України Олега Татарова до Служби безпеки України, Національне антикорупційне бюро України вважає це втручанням у розслідування для захисту чиновника.

САП вручила Татарову клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 10 млн грн.

30 грудня ВАКС задовольнив заяву прокурорів про відкликання клопотання про обрання Татарову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, проте прокурор Офісу генпрокурора відкликав із суду клопотання про застосування запобіжного заходу на підставі вимог ст.185 КПК України і виявленого порушення вимог Кодексу.

У НАБУ розцінили передання справи до СБУ як "безпрецедентне в історії України втручання в розслідування Бюро" з боку Офісу генпрокурора.

Джерело: https://www.facebook.com/nabu.gov.ua/posts/2873899032855764

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА