14:18 04.02.2021

Вакцинація поки що не вважається достатньо надійним параметром для поїздок до ЄС - Боррель

2 хв читати
Вакцинація поки що не вважається достатньо надійним параметром для поїздок до ЄС - Боррель

 У Євросоюзі наразі не вважають, що вакцинації від коронавірусу достатньо для здійснення поїздок на територію об'єднання, повідомив Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

"У світлі ризиків, що створюються новими штамами вірусу, лідери ЄС нещодавно визнали необхідність подальшого перегляду критеріїв, з урахуванням останніх наукових рекомендацій, а також впровадження додаткових запобіжних заходів для необхідних поїздок до ЄС. Наразі вакцинація не вважається досить надійним параметром", - сказав Боррель в інтерв'ю "Інтерфаксу".

Він зазначив, що нині в цьому контексті неможливо спрогнозувати, коли країни-члени ЄС вирішать відкрити зовнішні кордони Євросоюзу для необов'язкових поїздок.

"Будуть потрібні додаткові обговорення в контексті подальшого розвитку пандемії. Одну річ можна сказати напевно - ми сподіваємося на якнайшвидше і безпечне відкриття країн, економік і кордонів і працюємо над цим", - наголосив високий представник ЄС.

Боррель також назвав "дурницею" повідомлення ЗМІ про те, що на Заході перешкоджають просуванню російської вакцини від коронавірусу "Супутник V".

"Незважаючи на те, що політиці не місце в глобальній боротьбі з пандемією, ми, однак, бачимо, що російські ЗМІ, підконтрольні державі, на жаль, поширюють інформацію, спрямовану на підрив зусиль урядів західних країн у боротьбі з вірусом. Низка російських підконтрольних державі й фінансованих нею ЗМІ також поширюють необґрунтовані звинувачення щодо Заходу в спробах торпедувати просування вакцини "Супутник V" для досягнення політичних та економічних цілей. Це нісенітниця. Всі компанії мають дотримуватися одних і тих самих правил, щоб їхні вакцини продавалися в ЄС", - сказав Боррель

Високий представник ЄС наголосив, що вакцини проти коронавірусу можуть бути схвалені й використані, тільки якщо вони "відповідають усім вимогам якості, безпеки та ефективності, запропонованим фармацевтичним законодавством ЄС і схвалені європейськими медичними агентством, яке здійснює наукову оцінку".

"У контексті COVID-19 особливо важливим є усвідомлення загрози, яку становить для громадської охорони здоров'я поширення недостовірної інформації", - сказав Боррель.

Повний текст інтерв'ю Борреля, який 4 лютого перебуває у Москві з першим робочим візитом із моменту вступу на посаду, буде розміщено на сайтах interfax.ru і interfax.com у четвер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА