17:36 04.02.2021

Затримано відповідального за протипожежну безпеку в запорізькій лікарні, де сталася пожежа - Офіс генпрокурора

1 хв читати

Правоохоронці затримали відповідального за протипожежну безпеку в Запорізькій обласній інфекційній лікарні, де вночі в реанімаційному відділенні сталася пожежа, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Під час досудового розслідування, оглядів місця події, обшуків встановлені факти порушень у діяльності цього медичного закладу вимог законодавства України про пожежну безпеку та про об'єкти з підвищеною небезпекою", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що слідство опрацьовує низку версій виникнення займання, зокрема використання медичного обладнання без наявності відповідних дозволів, з порушенням установлених правил, що призвело до витоку кисню через систему штучної вентиляції легень із подальшим його критичним накопиченням у приміщенні палати та вибухом з виникненням пожежі.

"Наразі службову особу, відповідальну за техногенний та протипожежний стан обласної інфекційної клінічної лікарні, затримано в порядку ст. 208 КПК України. Також під час слідства буде надано оцінку діяльності органів, уповноважених на здійснення контролю у сфері безпеки виробництва", - йдеться в повідомленні.

В Офісі генпрокурора також нагадали, що, за даними слідства, в одній з палат-боксів реанімаційного відділення лікарень виникло займання. Унаслідок пожежі загинули чотири людини: троє пацієнток та анестезіолог. Встановлено, що смерть настала від шоку, спричиненого термічними опіками полум'ям. Ще двоє постраждалих з опіками та отруєнням продуктами горіння доставлені до медзакладу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА