18:31 04.02.2021

Власника великої мережі будівельних фірм підозрюють у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах - СБУ

1 хв читати
Власника великої мережі будівельних фірм підозрюють у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах - СБУ

Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру власнику великої мережі будівельних фірм, який є фігурантом низки проваджень і якого підозрюють у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах, повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники і слідчі спецслужби затримали в Миколаєві бухгалтера підприємств, яка, за вказівкою власника, пропонувала $10 тис. хабара посадовцю Державної фіскальної служби. Неправомірна вигода призначалася, щоб "вирішити" зі службовою особою питання про виключення фірми з переліку платників податків, що відповідають критеріям ризиковості. Комерційні підприємства, кінцевим бенефіціаром яких є бізнесмен, "спеціалізуються" на бюджетних коштах, що спрямовуються для реконструкції та будівництва об'єктів критичної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що структури загалом отримали понад 0,5 млрд бюджетних коштів. Встановлено, що підприємства бізнесмена виконували роботи з численними порушеннями вимог, використовували матеріали неналежної якості, порушували технології виробництва і будівництва, залучали для постачання продукції та виконання робіт фірми з ознаками фіктивності.

"Через це у компаній фігуранта виникали постійні проблеми із правоохоронними органами. Одне з таких питань і намагалася "вирішити" в Миколаєві бухгалтер бізнесмена", - додали у відомстві.

Триває досудове слідство за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про власника "Полтавабудцентру" Араїка Амірханяна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА