06:50 05.02.2021

Трамп не даватиме свідчення на процесі щодо імпічменту

1 хв читати
Трамп не даватиме свідчення на процесі щодо імпічменту

Колишній президент США Дональд Трамп не виступатиме на процесі щодо його імпічменту в сенаті США, повідомив CNN радник Трампа Джейсон Міллер.

"Президент не буде давати свідчення на неконституційному процесі", - сказав він.

Міллер також опублікував у своєму Twitter відповідь адвокатів Трампа на прохання менеджерів з імпічменту до колишнього президента надати свідчення.

"Ми отримали ваш останній піар-трюк (...). Використання нашої Конституції для проведення передбачуваного процесу імпічменту занадто серйозно, щоб намагатися грати в ці ігри", - написали адвокати екс-президента Брюс Кастор і Девід Шоен.

Раніше менеджери палати представників попросили Трампа дати свідчення на процесі щодо імпічменту, який пройде в Сенаті США.

У січні палата представників Конгресу США проголосувала на двопартійній основі за імпічмент Трампа, зробивши його першим президентом, якому він був оголошений двічі.

На думку конгресменів-демократів і деяких республіканців, Трамп несе відповідальність за заворушення в районі Капітолію на початку січня. Тоді демонстранти, які його підтримували, увірвалися до будівлі Конгресу. Незадовго до цього перед ними виступив Трамп і закликав не припиняти боротьбу. На думку демократів, саме такий заклик і підштовхнув демонстрантів до агресивних дій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА