07:00 05.02.2021

Аваков: В основі рішення РНБО про санкції щодо низки телеканалів лежать обґрунтовані матеріали

2 хв читати
Аваков: В основі рішення РНБО про санкції щодо низки телеканалів лежать обґрунтовані матеріали

Рішення про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne, "ZIK" не було прийнято раніше через відсутність на те політичної волі, найближчим часом будуть оприлюднені матеріали, покладені в основу рішення РНБО про санкції, зазначає міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

У четвер увечері в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1" Аваков сказав, що підтримує рішення президента України Володимира Зеленського, який ввів своїм указом в дію рішення РНБО щодо санкцій стосовно телеканалів. "Я з ним (Зеленським- ІФ) солідарний, у нього вистачило політичної волі і вистачило законних підстав", - сказав міністр.

Аваков наголосив, що йдеться не про кримінальне переслідування, а про "право держави, закріплене Конституцією, рішенням РНБО вводити санкції".

"Україна захищається від інформаційної отрути. І дякувати Богові, що на це вистачило волі. Стосовно матеріалів, які лежать в основі такого рішення. Такі матеріали є, на мою думку, вони більш ніж обґрунтовані, вони спираються на два періоди: один період стосується діяльності з 2018 року і тих фактів, коли фракція "Народний фронт" ініціювала цей процес уперше, і фактів, які були зараз надані Службою безпеки", - розповів глава МВС.

"За допомогою грошей, зароблених, зокрема, на території ДНР ... Грошей, які прийшли звідти, фінансується низка наших ЗМІ. Це неприпустима ситуація. І я тут прошу не плутати свободу слова і пропагандистську отруту, яку ми отримуємо за рахунок фінансування державою-агресором"- додав Аваков.

Відповідаючи на питання про те, чому таке рішення не було прийнято раніше, міністр внутрішніх справ сказав: "Не було політичної волі".

Коментуючи факт, що спікер Верховної Ради Дмитро Разумков як член РНБО утримався при голосуванні за рішення РНБО щодо санкцій і кажучи про достатність обґрунтувань, глава МВС сказав: "Мені тих документів вистачило ... Рішення, яке прийнято, законне, у правовому полі".

При цьому Аваков наголосив, що на його думку, найближчим часом СБУ надасть усі матеріали, факти, які покладені в основу рішення РНБО.

Говорячи про те, чи можуть торкнутися особисто санкції одного з лідерів партії ОПЗЖ Віктора Медведчука, з яким пов'язують телеканали, що підпали під санкції, Аваков сказав: "За свою історичну роль буде відповідати, і я бачу, що останнім часом він не ховається, він говорить про це дуже відкрито і дуже чітко".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА