10:31 05.02.2021

Хомчак: Нова структура ЗСУ та системи управління довела свою ефективність

2 хв читати
Хомчак: Нова структура ЗСУ та системи управління довела свою ефективність

Нова структура Збройних сил України та системи управління довела свою ефективність і була високо відзначена міжнародними партнерами України, заявив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак у зв'язку з річницею завершення першого етапу реформування ЗСУ.

"Нова структура війська та системи управління довела свою ефективність і була високо відзначена нашими міжнародними партнерами, зокрема, під час стратегічного командно-штабного навчання "Об'єднані зусилля-2020". Під час проведення Операції об'єднаних сил вона проходить тестування на міцність у реальних бойових умовах, забезпечуючи надійне стримування російського агресора на сході нашої країни", - йдеться у зверненні Хомчака, оприлюдненому в п'ятницю.

Він нагадав, що 5 лютого 2020 року на виконання спільної директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ були створені нові командування - Командування об'єднаних сил, Командування медичних сил, Командування сил підтримки, Командування сил логістики та Командування військ зв'язку та кібербезпеки ЗСУ. Трансформована та апробована структура передбачає чітке розмежування повноважень між органами військового управління відповідно до принципів НАТО.

"Дякую особовому складу новостворених командувань за відкритість до змін, підтримку та стійкість, принциповість і відповідальність. Адже це лише початок із реалізації практичних кроків на шляху до НАТО, які я з вами маю честь проходити. Упевнений, ми успішно його подолаємо, зробивши свій внесок у здобуття Україною повноправного членства в Альянсі в ім'я безпеки та процвітання нашої держави", - зазначив Хомчак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА