12:28 05.02.2021

У Києві представили видання про гендерну політику в нормативно-правових актах

2 хв читати
У Києві представили видання про гендерну політику в нормативно-правових актах

У Києві відбулася презентація першої частини видання "Гендерна політика в нормативно-правових актах".

"У книжці проаналізовано близько 200 нормативно-правових актів, які названо, на які надано посилання. Але відразу хочу сказати, що це не всі документи, які є та які допомагають реалізовувати політику", - сказала урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко на презентації книжки в Києві в п'ятницю.

За її словами, законодавство у сфері забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків в Україні формувалося з моменту незалежності країни, і на сьогодні є дуже міцна нормативно-правова база, яка допомагає реалізовувати державну гендерну політику. Крім того, вона зазначила, що розвиток нормативно-правового забезпечення в цій сфері останніми роками є дуже активним. Зокрема, у 2018 році було ухвалено вісім нормативно-правових актів у сфері забезпечення гендерної рівності, у 2019 - 11, а у 2020 - 22.

"Це свідчить про те, що більше деталізується таке нормативно-правове забезпечення, ухвалюється більше актів центральних органів виконавчої влади, і це означає, що така робота проводиться абсолютно різними суб'єктами. Тож книжка - саме про ті нормативно-правові акти, які дають нам змогу працювати у напрямі забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків", - зазначила Левченко.

Урядовий уповноважений зауважила, що в книжці зібрані документи, пов'язані з суспільно-політичною сферою, виборчим кодексом, державною службою, службою в органах місцевого самоврядування, громадськими організаціями, соціально-економічною сферою, освітою, комунікаціями та інформаційною політикою, забезпеченням гендерної рівності в секторі безпеки та оборони, протидією гендерно обумовленому насильству і насильству за статевою ознакою, у тому числі домашньому, протидією торгівлі людьми, забезпеченням рівних прав і можливостей жінок і чоловіків на доступ до правосуддя, регіональною політикою.

Левченко додала, що книжка призначена для політиків, управлінців, державних службовців, депутатів, фахівців органів місцевого самоврядування, ЗМІ, громадських організацій, міжнародних організацій, науковців.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА