12:27 05.02.2021

Рада удосконалила процедуру обрання керівника вищого навчального закладу

2 хв читати
Рада удосконалила процедуру обрання керівника вищого навчального закладу

Верховна Рада удосконалила процедуру обрання керівника закладу вищої освіти.

За відповідний законопроект № 4489-1 "Про внесення змін до закону "Про вищу освіту" щодо забезпечення процедури обрання керівника закладу вищої освіти" у другому читанні та в цілому проголосували 322 народних депутати.

Законопроект впроваджує новели процедури обрання керівника вищого навчального закладу. Зокрема, обумовлює проведення другого туру виборів.

Згідно із законопроектом, "якщо у виборах взяли участь дві або більше особи (кандидатури) і жодна з них не набрала понад 50% голосів... на сьомий календарний день після проведення першого туру проводиться другий тур виборів". У бюлетень для голосування у другому турі виборів включаються дві кандидатури, які в першому турі набрали найбільшу кількість голосів.

Обраним керівником закладу вищої освіти вважається кандидатура, яка в першому турі набрала понад 50% голосів осіб, які мають право брати участь у виборах, а в разі проведення другого туру - понад 50% голосів осіб, які брали участь у голосуванні.

Згідно з документом, у разі, якщо особа, обрана керівником вишу, не пройшла спеціальної перевірки, то оголошується новий конкурс на заміщення посади керівника закладу вищої освіти.

У разі, якщо вибори визнані такими, що не відбулися, чи якщо жодна з кандидатур не набрала необхідної кількості голосів, то протягом тижня з дня встановлення результатів виборів оголошується новий конкурс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА