12:49 05.02.2021

КМДА створила координаційну раду з розробки плану дій "Зелене місто"

1 хв читати
КМДА створила координаційну раду з розробки плану дій "Зелене місто"

Київська міськдержадміністрація днями затвердила рішення про створення координаційної ради з розробки плану дій "Зелене місто" у рамках меморандуму міста з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо участі у програмі "Зелені міста".

"До 1 жовтня 2021 року координаційна рада з розробки плану дій "Зелене місто" спільно з командою консультанта - компанією WS Atkins International Limited має подати до департаменту економіки та інвестицій проект плану дій для його подальшого затвердження Київрадою", - йдеться у прес-релізі КМДА.

Згідно з ним, до координаційної ради увійдуть перший заступник голови КМДА, інші заступники, відповідальні за стан справ у сфері житлово-комунального господарства, транспорту та зв'язку, містобудування та архітектури, директори департаменту економіки та інвестицій, департаменту фінансів, глави постійних комісій Київради.

Як повідомлялося, Київ слідом за Львовом став другим містом в Україні, яке приєдналося до проекту ЄБРР "Зелені міста".

У рамках програм "Зелені міста" ЄБРР надає містам-партнерам підтримку в розробці та реалізації плану дій (Green City Action Plan) і допомогу у визначенні інвестиційних програм та отриманні донорської допомоги. Зокрема, у дорожніх картах прописуються заходи щодо поліпшення муніципальної інфраструктури, якості повітря, чистоти та доступності земельних і водних ресурсів, зелених зон.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА