13:01 05.02.2021

Шмигаль візьме участь у засіданні Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі 11 лютого

2 хв читати
Шмигаль візьме участь у засіданні Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі 11 лютого

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 11 лютого відвідає Брюссель (Бельгія) для участі в засіданні Ради асоціації Україна-Європейський Союз.

"11 лютого 2021 року в Брюсселі відбудеться сьоме засідання Ради асоціації Україна-ЄС. Українську делегацію очолюватиме прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, сторону Європейського Союзу - верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Жозеп Боррель. У засіданні також візьме участь комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Олівер Варгеї", - йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Зазначено, що на засіданні Ради асоціації передбачається узгодження низки подальших спільних кроків для практичної реалізації домовленостей саміту, багато з яких є досить амбітними та комплексними.

Йдеться про запуск процесу всеосяжного огляду досягнення цілей угоди, подальше просування з питань цифрової економіки, "зеленого курсу", укладення угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (ACAA), а також визначення конкретних часових термінів проведення першого засідання кібердіалогу Україна-ЄС у 2021 році.

У рамках засідання сторони також обговорять прогрес в імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, реалізацію широкого порядку денного реформ в Україні та визначать спільні кроки щодо подальшого розвитку політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС.

"Окрему увагу буде приділено протидії тривалій збройній агресії Росії, а також безпековій сфері та гуманітарній ситуації, передусім у контексті пандемії COVID-19, на тимчасово окупованих територіях у Криму та на сході України", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що за результатами засідання буде ухвалено спільну заяву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА