14:11 05.02.2021

"Нова пошта" запустила другу чергу Київського інноваційного терміналу

2 хв читати
"Нова пошта" запустила другу чергу Київського інноваційного терміналу

Група компаній "Нова пошта" запустила другу чергу Київського інноваційного терміналу (КІТ), удвічі збільшивши його потужність - до 50 тис. посилок на годину.

Згідно з повідомленням компанії у п'ятницю, будівництво другої черги термінала тривало 10 місяців, а тестування її роботи розпочалося в грудні минулого року.

Компанія інвестувала близько EUR14 млн у будівництво й обладнання для оснащення другої черги.

Як повідомляє компанія, друга черга КІТ - багаторівнева й оснащена сучасним обладнанням нідерландської компанії Vanderlande. Посилки від 1,5 кг і завширшки до 1,2 м сортуються на автоматизованих сортувальних стрічках.

"Наразі такі сортувальні лінії працюють на двох поверхах. На початку весни запрацює ще одна лінія сортування, яке розміщуватиметься на третьому поверсі", - зазначають у компанії.

Для централізованого збору посилок з усіх поверхів встановлено спіральні вертикальні жолоби, якими всі посилки рухаються вниз і потрапляють безпосередньо на спеціальні телескопічні конвеєри, звідки завантажуються безпосередньо в автомобіль.

"Конвеєри полегшують роботу співробітників термінала та скоротять час перебування посилки на терміналі. Наразі термінал оснащений 46 такими конвеєрами, а після запуску третьої сортувальної лінії буде встановлено додаткові", - наголошують у "Новій пошті" .

Посилки до 1,5 кг на терміналі сортуються окремо, через автоматичне сортувальне обладнання.

"Нова пошта" планує і в майбутньому інвестувати в автоматизацію інфраструктури, щоб зберегти високу швидкість і якість доставки", - прокоментував запуск другої черги КІТ СЕО "Нова пошта" Олександр Бульба.

Він також зазначив, що обсяги посилок зростають з року в рік, і автоматизація процесів потрібна логістичному бізнесу, щоб швидко та якісно обробити таку кількість відправлень.

Як повідомлялося, першу чергу Київського інноваційного терміналу "Нова пошта" було запущено у 2018 році. До кінця 2021-го планується побудувати 16 терміналів різних категорій і ще три реконструювати.

Заснована в 2001 році ГК "Нова пошта" є лідером на ринку експрес-доставки в Україні. Мережа компанії складається з близько 7 тис. відділень у всій країні.

КІТ - найбільший автоматизований термінал "Нової пошти". За 2020 рік він обробив 124 млн посилок, що майже на третину більше, ніж за попередній рік.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА