15:33 05.02.2021

Канада продовжила заборону щодо круїзів до лютого 2022 року

2 хв читати
Канада продовжила заборону щодо круїзів до лютого 2022 року

Влада Канади продовжила заборону щодо операцій круїзних компаній до кінця лютого 2022 року.

Заходи поширюються на круїзні лайнери, що здійснюють перевезення 100 і більше людей, і забороняють доступ пасажирських суден, які перевозять понад 12 осіб, до прибережних вод Арктики, повідомив канадський міністр транспорту Омар Альгабра.

"Тимчасову заборону щодо круїзних лайнерів і прогулянкових суден необхідно зберегти, щоб захистити найуразливіші верстви населення й уникнути перегрівання систем охорони здоров'я", - сказав він.

Продовження заборони ускладнює спроби круїзних операторів відновити рейси в Північну Америку цього року, пише газета The Wall Street Journal. Обмеження мали бути зняті пізніше поточного місяця.

Круїзні лайнери, що йдуть із регіонів США, як правило, роблять зупинку в Канаді. У 2019 році канадські порти відвідали понад 1 млн пасажирів, переважно вони зупинялися у Ванкувері й портах у приморських провінціях.

Члени Міжнародної асоціації круїзних ліній (CLIA) у 2019 році обслужили 29,7 млн осіб, понад половина від цієї кількості припала на пасажирів із Північної Америки.

Порушення заборони на круїзи може призвести до штрафу розміром до 1 млн канадських доларів (близько $779 тис.), ув'язнення на строк до 18 місяців або до застосування обох заходів, повідомила канадська влада.

Продовження заборони є ще одним заходом, вжитим владою країни для обмеження туризму з метою уповільнення темпів поширення коронавірусу. Незважаючи на зниження кількості заражень COVID-19 у Канаді з піків початку січня, процес вакцинації в країні відбувається повільніше, ніж очікувалося. Темпи вакцинації в Канаді відстають від тих, що спостерігаються в найбільш розвинених економіках, зокрема у США і Великій Британії.

Круїзні оператори Carnival Cruise Line, Royal Caribbean Group і Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. призупинили американські операції до 30 квітня. Глава Carnival Corp. (SPB: CCL) Арнольд Дональд у січні повідомив, що ставив за мету відновити обслуговування усіх суден до кінця поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА