18:38 05.02.2021

Зеленський: Рішення РНБО про санкції проти "112 Україна", NewsOne та ZIK законне, логічне та справедливе

4 хв читати
Зеленський: Рішення РНБО про санкції проти "112 Україна", NewsOne та ZIK законне, логічне та справедливе

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що рішення Ради національної безпеки і оборони про впровадження санкцій щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK є виправданим і законним.

"Рішення РНБО законне, логічне, виправдане і справедливе. А ще - повністю підтримане США та Євросоюзом і країнами Великої сімки, які чітко бачать різницю між цензурою і захистом національних інтересів", - сказав Зеленський у своєму влозі, оприлюдненому у п'ятницю ввечері у соцмережах.

Президент наголосив, що в Україні з 2014 року триває війна. І рішення РНБО засноване на законі про санкції, а також Конституції України, пропозиціях парламенту, даних Служби безпеки України, які поки що не можуть бути оголошені.

"І саме це - головна причина припинення мовлення. А ніяка ні критика мене як президента. Давайте чесно - сьогодні владі попадає від усіх каналів. Але далеко не всі канали потрапляють під санкції від влади", - додав він.

Він також наголосив, що "трійка цих каналів містила говорючі армії, які дуже професійно обманювали і зомбували".

Так, Зеленський заявив, що всі, для кого бізнес з тимчасово окупованими Росією територіями Донбасу і АРК "є нормою, ті, для кого підтримувати зв'язки з незаконними формуваннями і псевдоструктурами на цих територіях є нормою - всі вони становлять загрозу нашій країні".

"А значить, країна буде з ними боротися, і це теж є нормою. І як президент я зобов'язаний і діятиму будь-якими доступними мені законними способами для нейтралізації таких загроз, зокрема - за допомогою санкцій", - наголосив він.

Зеленський говорив у своєму відеозверненні російською мовою, наголосивши, що робить це, щоб спростувати брехню і фейки, зокрема ніби в Україні забороняють твори, наприклад Михайла Булгакова та Бориса Акуніна.

"Цією мовою, особливо останнім часом, нашим людям, на жаль, вливали у вуха нескінченні потоки брехні. Спростовувати брехню російською - я буду правдою російською. Мовою, яку, на думку однієї партії і однієї країни, - у нас сильно утискають. Мовою, якою говорять багато наших військових на передовій. Захисників України. Захисників від "захисників". Тією самою російською мовою, яку у нас так гноблять, що треба приїжджати до нас танками. Російською мовою, яку ми - українці - не дамо приватизувати і нікому не подаруємо", - заявив президент України.

Зеленський також звернувся до депутата, не називаючи імені, але даючи зрозуміти в епітетах, що йдеться про лідера "Європейської солідарності", п'ятого президента країни Петра Порошенка: "Окремо, я хочу звернутися до одного народного депутата. Відомого монополіста "патріотизму", "батька та матері" української держави, де все починали він і його команда: і заснування Запорізької Січі, і безвіз, і хрещення Русі".

"Різноманіття - добре для карамельок і печенюшок, але не для думки і позиції. Ви всіх нас заплутали. З одного боку, ви говорите, що рішення РНБО (щодо трьох телеканалів - ІФ) незаконне, а з іншого - питаєте чому ми не зробили цього раніше? Ви говорите, що не можна впроваджувати санкцій проти українських громадян, але чомусь забули, як зробили це в 2017 році? Ви говорите, що самі хотіли це зробити (хоча, по-вашому, це незаконно). Хотіли, але не змогли, тому що розпочалися вибори", - заявив Зеленський.

"Ви заявили, що завжди боролися з російською пропагандою і загалом підтримуєте це рішення. Нагадаю, на вашу думку - незаконне. Але яке, на вашу думку ж думку, давно треба було зробити. Скажіть, а чому тоді на каналах ярого борця з російською пропагандою і її агентами, цих самих агентів в останні три дні показують частіше, ніж рекламу нового масла "Рошен"? Якась хитра стратегія? Настільки хитра, що нікому не зрозуміла? Можливо, я вас здивую, але з вами - всім і все давно зрозуміло", - уклав президент України.

Крім того, президент звернувся до громадян, зазначивши, що українців хочуть розділити і необхідно навчитися розділяти правду і брехню.

"Дорогі українці! Нас хочуть розділити. Щоб цього не сталося - ми самі маємо навчитися розділяти. Правду і брехню... Є засоби масової інформації. А є засоби масового ураження. Снаряди вражають тіло, а інформація вражає розум. Є свобода слова. А є слова, які можуть привести до несвободи. І тільки правдиве слово - має бути вільним. Є критика. Проти особистості. А є диверсія. Проти країни. І сьогодні вона все робить заради миру", - заявив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА