19:56 05.02.2021

Прем'єр Бельгії оголосив про пом'якшення антикоронавірусних заходів

2 хв читати
Прем'єр Бельгії оголосив про пом'якшення антикоронавірусних заходів

Бельгійський прем'єр-міністр Олександр Де Кроо заявив, що досягнута стабільність епідеміологічної обстановки в Бельгії дозволяє піти на скасування деяких обмежень, введених в країні через пандемію COVID-19.

З 13 лютого в країні можуть відкритися перукарні "при суворому дотриманні епідеміологічного протоколу", сказав глава бельгійського уряду в п'ятницю на прес-конференції після засідання комітету за погодженням, до якого входить керівництво федеральних і регіональних влад Бельгії.

Інші послуги немедичного характеру, що передбачають безпосередній людський контакт, наприклад салони краси та масажні, кабінети татуажу і пірсингу тощо, зможуть відновити роботу з 1 березня. Персоналу пропонуються суворі санітарні заходи, а також систематичне тестування на коронавірус.

Наголошується, що для подібних професій послуги на дому заборонені.

Щодо інших епідеміологічних послаблень оголошено, що з 13 лютого агенти з торгівлі нерухомістю зможуть супроводжувати клієнтів, які бажають оглянути об'єкти, що продаються. Також з 13 лютого відкриються для відвідування зоопарки. З 8 лютого дозволено відкрити зони відпочинку і кемпінги.

"Якщо поглянути на ситуацію з початку грудня минулого року, то можна бачити, що в Бельгії вона досить стабільна. Понад двох місяців ми перебуваємо в ситуації відносної стабільності. Ми бачимо, що кількість госпіталізацій зменшується, кількість тих, хто вмирають (від коронавірусу) зменшується, заражуваність стабілізувалася", - сказав прем'єр Бельгії.

Де Кроо зазначив, що хтось вважатиме такий результат незначним, але цю стабільність було досягнуто в складний період, коли почали поширюватися нові, більш заразні варіанти коронавірусу, які помітно проявили свій негативний ефект в інших країнах. Прем'єр вважає, що цього вдалося досягти завдяки введеним у Бельгії заходам, які себе виправдали і які добре функціонують. І він бачить у цьому заслугу дисциплінованих громадян.

Також прем'єр-міністр наголосив, що комітет за погодженням закликав співгромадян до пильності і крайньої обережності, оскільки, не дивлячись на певну стабільність, ситуацію в країні все ж поки не можна вважати такою, що дозволяє розслабитися.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА