07:15 06.02.2021

Місія ООН з прав людини стурбована санкціями щодо телеканалів 112, NewsOne і ZIK

2 хв читати
Місія ООН з прав людини стурбована санкціями щодо телеканалів 112, NewsOne і ZIK

Припинення мовлення телеканалів 112, NewsOne і ZIK "вплине на свободу вираження поглядів в Україні", пояснили в моніторинговій місії ООН з прав людини.

"Рішення призвело до негайного анулювання ліцензій на мовлення цих каналів і припинення їх мовлення. Управління ООН з прав людини стурбоване тим, що це вплине на свободу вираження поглядів в Україні", - йдеться в оприлюдненій заяві Моніторингової місії ООН з прав людини на сторінці в Facebook.

"Держави зобов'язані захищати і забезпечувати право на свободу вираження поглядів, включно з правом шукати, отримувати і передавати різноманітну інформацію та ідеї", - наголошується в заяві.

Також повідомляється, що наразі експерти місії оцінюють відповідність цього рішення міжнародного права в сфері прав людини.

Зазначається, що головне занепокоєння Управління ООН з прав людини стосується необхідності і пропорційності обмежень на свободу вираження поглядів в Україні. "Ми визнаємо протидію дезінформації законною діяльністю держав, проте важливо знайти збалансований підхід, щоб уникнути несумірних обмежень права на свободу вираження поглядів", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - 112, Newsone і ZIK, яких пов'язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи будуть застосовуватися, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія" 112 ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА