12:42 06.02.2021

SpaceX скасувала запуск ракети з групою інтернет-супутників Starlink

1 хв читати
SpaceX скасувала запуск ракети з групою інтернет-супутників Starlink

Запланований на неділю, 7 лютого, запуск важкої ракети-носія Falcon 9 з черговою партією з 60 міні-супутників для глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink скасовано.

"Спроба запуску супутників Starlink у вихідні скасована з метою проведення додаткових перевірок ракети-носія", - йдеться в повідомленні компанії-розробника SpaceX.

Черговий запуск групи інтернет-супутників буде зроблено за допомогою іншої ракети 12 лютого. Старт планується здійснити о 00:25 за часом Східного узбережжя США із 40-го стартового комплексу на космодромі на мисі Канаверал у Флориді.

Це буде вже 19-й вихід на орбіту групи інтернет-супутників з травня 2019 року в рамках проекту Starlink. Попередню партію з 60 супутників Starlink запустили 4 лютого. Орбітальна група SpaceX складається з 1083 космічних апаратів системи Starlink.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальну групу з 12 тисяч космічних апаратів даного типу (а в подальшому - з 30 тисяч) для створення повномасштабної мережі, що дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА