16:19 06.02.2021

Меркель закликала білоруську владу припинити репресії та звільнити політв'язнів

1 хв читати
Меркель закликала білоруську владу припинити репресії та звільнити політв'язнів

Канцлер ФРН Ангела Меркель у своєму відеозверненні в суботу висловила солідарність із демонстрантами в Білорусі і закликала політичне керівництво в Мінську негайно припинити репресії і звільнити політв'язнів, повідомляє Deutsche Welle.

"Влада (Білорусі - ІФ) розраховує на те, що світ укотре забуде цих мужніх людей. Ми не повинні допустити цього. Німеччина та Європейський Союз будуть і надалі притягуватимуть до відповідальності винних у порушеннях прав людини в Білорусі, як ми це вже робимо у випадку з санкціями ЄС", - заявила Меркель.

Канцлер нагадала, що ФРН полегшила отримання віз для переслідуваних в Білорусі опозиціонерів і нужденних, виділяє стипендії і підтримує незалежні ЗМІ в цій країні. Вона визнала, що "вирішити цей конфлікт ззовні неможливо, але ця допомога показує цим мужнім людям, що ми на їхньому боці і чуємо їхні голоси так само, як це було півроку тому".

Меркель знову заявила, що Німеччина і ЄС не визнають результатів президентських виборів у Білорусі, оскільки вони, за її словами, не були демократичними, вільними і справедливими.

У Білорусі з 9 серпня 2020 року тривають акції протесту проти підсумків виборів президента. Переможцем оголошено Олександра Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року. Опозиція вважає результати виборів сфальсифікованими. Протестувальники вимагають відставки Лукашенка, звільнення політв'язнів і проведення нових виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА