07:23 07.02.2021

МВБ США назвало внутрішній тероризм однією з головних загроз для країни

1 хв читати
МВБ США назвало внутрішній тероризм однією з головних загроз для країни

Однією з головних загроз, з якими зіткнулися Сполучені Штати, є внутрішній тероризм, вважає міністр внутрішньої безпеки (МВБ) США Алехандро Майоркас.

За його словами, до такого висновку його привів штурм Капітолію 6 січня прихильниками колишнього президента Дональда Трампа.

"Це породило в мені рішучість подвоїти наші зусилля з боротьби (...) з однією з найбільших загроз, з якими ми стикаємося зараз на нашій батьківщині, - з погрозою внутрішнього тероризму", - сказав Майоркас в інтерв'ю телеканалу CNN.

Він зазначив, що адміністрація президента Джо Байдена з "належною терміновістю" розробляє заходи з перебудови політики Трампа.

"Необхідність термінових заходів не можна переоцінити", - сказав він.

У відповідь на питання про недавні зломи комп'ютерних систем різних урядових відомств США, які приписуються китайським і російським хакерам, Майоркас сказав, що адміністрація працює з Конгресом для надання додаткових коштів з метою підвищення безпеки федеральної інфраструктури та інформаційних систем.

Раніше Байден, пропонуючи кандидатуру Майоркаса на пост глави МВБ, заявив, що йому належить "забезпечити захист країни як від внутрішніх загроз, так і від загроз з-за кордону".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА