07:48 07.02.2021

У Європарламенті пропонують ввести санкції щодо білоруських суддів

2 хв читати
У Європарламенті пропонують ввести санкції щодо білоруських суддів

Віце-президент Європейського парламенту Нікола Бір висловилася за введення санкцій проти білоруських суддів.

"Персональних санкцій, введених стосовно представників силових структур, недостатньо. Ми повинні поширити їх на представників судової та правоохоронної системи, прихильників (Олександра) Лукашенка", - заявила Бір, виступаючи на онлайн-конференції "Солідарність з Білоруссю" в суботу.

Також вона додала, що європейські країни "повинні шукати баланс між тиском і взаємодією з білоруською владою".

Екс-кандидат в президенти Світлана Тихановська зі свого боку заявила, що "для тиску на режим потрібно ввести ефективніші санкції проти його "гаманців", силовиків, пропагандистів, тих, хто брав участь у фальсифікації виборів, і тих, хто зараз незаконно судить білорусів".

За даними незареєстрованого в Білорусі правозахисного центру "Весна", з початку кампанії з виборів президента в 2020 році у країні заведено понад 1000 кримінальних справ проти учасників президентських перегонів, активістів їх штабів, учасників мирних акцій протесту, які проходили після виборчої кампанії. За останні два місяці 2020 року, за даними ПЦ "Весна", було винесено понад 100 вироків у кримінальних справах, пов'язаних з протестами і їх наслідками. У січні 2021 року суди республіки винесли не менше 46 вироків у "політичних справах".

Як повідомлялося, минулого року ЄС ввів три пакети санкцій проти Білорусі. У грудні минулого року було опубліковано постанову Ради ЄС з третього списку санкцій пакета Євросоюзу щодо Білорусі, що містить 29 фізичних та сім юридичних осіб.

Серед організацій, які підпали під санкції - "Білтехекспорт", OAO "МЗКТ" - Мінський завод колісних тягачів, Dana holdings і ТОВ "Сінезіс". Крім того, до переліку увійшли такі підприємства, як Державна установа "Головне господарське управління" управління справами президента Білорусі, OAO "АГАТ-електромеханічний завод", OAO "140 ремонтний завод".

Тихановська брала участь у президентських виборах в Білорусі після відмови ЦВК зареєструвати ініціативну групу її чоловіка Сергія Тихановського, який згодом був затриманий. Згідно з офіційно оголошеним результатам виборів, Тихановська набрала трохи більше 10% голосів виборців, посівши друге місце.

Низка країн ЄС визнає Тихановську лідером опозиційних сил Білорусі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА