13:39 08.02.2021

Суд залишив без руху позов екс-акціонера ПриватБанку Боголюбова щодо повернення йому 33,25% акцій

2 хв читати
Суд залишив без руху позов екс-акціонера ПриватБанку Боголюбова щодо повернення йому 33,25% акцій

Господарський суд міста Києва 8 лютого задовольнив клопотання ПриватБанку та залишив без руху позов екс-акціонера банку Геннадія Боголюбова щодо повернення йому 33,25% акцій фінустанови з огляду на відсутність у позовній заяві всіх необхідних реквізитів, повідомив юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв.

"У рамках засідання було встановлено, що позивач подав позовну заяву з певними порушеннями, а саме не вказав усі необхідні реквізити (...) Суд ухвалив рішення залишити заяву без руху, надати позивачеві десять днів із сьогоднішнього дня на усунення цих недоліків", - повідомив він під час брифінгу в понеділок.

Юридичний радник додав, що в разі, якщо позивач не усуне недоліків протягом десяти днів, позовна заява залишиться без розгляду.

За словами Пожидаєва, банк має кілька аргументів, які повністю виключають повернення акцій Боголюбову, зокрема "банківський" закон №590-IX, який забороняє вимагати акції у держави. Окрім того, на момент подання позову минуло понад три роки з моменту націоналізації, і, відповідно, збіг термін позовної давності.

Як повідомлялося, Боголюбов 15 жовтня 2020 року подав три позови до Господарського суду Києва проти банку, зокрема про незаконність купівлі-продажу його частки акцій.

Відповідачами у зазначеній справі, предметом якої є визнання недійсним договору, є Кабінет Міністрів, ПриватБанк, Укргазбанк, Міністерство фінансів і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Суддею призначено Тетяну Ващенко.

Як повідомлялося, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив у його капітал понад 155 млрд грн.

Екс-власники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА