11:11 09.02.2021

Держава має зацікавлювати молодь працювати в системі освіти - Зеленський

2 хв читати
Держава має зацікавлювати молодь працювати в системі освіти - Зеленський

Держава і надалі шукатиме механізми та засоби для того, щоб педагоги відчули престиж своєї професії, а молодь хотіла йти працювати до навчальних закладів, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Я впевнений, що основою будь-якої успішної школи є насамперед вчителі. І цього року ми підвищили заробітні плати для педагогів. Але хочу наголосити: зупинятися на цьому не можемо. Ми маймо й надалі шукати механізми та засоби для того, щоб педагоги відчули престиж своєї професії не просто на словах, а щоб молодь хотіла йти працювати до навчальних закладів", - зазначив глава держави під час партнерського форуму "Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями" у вівторок.

Водночас він наголосив, що влада України має намір змінити підхід, коли увагу на сферу освіти звертали за залишковим принципом.

"Ми ремонтуємо і будуємо дитячі садки у всій країні. Я хочу, щоб у батьків не виникало питання, як влаштувати дитину до найближчого дитячого садочка. Крім доступності, дуже важливим завданням уряду є мотивація, а саме фінансова для всіх працівників дошкільної освіти. Також ми будуємо і відновлюємо сучасні школи в кожному регіоні України, цей процес продовжуватиметься", - сказав Зеленський.

При цьому він зазначив, що кожна українська школа повинна мати сучасну матеріально-технічну базу, якісного здорове харчування, доступ до інтернету, а також можливості для заняття учнів спортом та інклюзивної освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА