11:13 09.02.2021

Зеленський: Система професійно-технічної освіти в Україні фактично зруйнована

1 хв читати
Зеленський: Система професійно-технічної освіти в Україні фактично зруйнована

Президент України Володимир Зеленський заявив, що одним із найважливіших напрямів у сфері освіти України в 2021 році є розвиток професійно-технічної освіти, оскільки країні катастрофічно не вистачає кваліфікованих кадрів.

"Важливим напрямом для України є професійно-технічна освіта. За ці роки про неї фактично забули. Можна сказати правду - її фактично зруйнували. У країні катастрофічно не вистачає кваліфікованих робітничих кадрів", - сказав Зеленський під час відкриття партнерського форуму "Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями".

Зеленський заявив, що при президенті України буде створено Раду з розвитку загальної середньої освіти, а в Україні готують стратегію відродження професійної освіти, розраховану на десять років.

"Ми приділяємо особливу увагу вищій освіті. Моїм указом уряд України готує стратегію розвитку на наступні десять років", - заявив президент.

Він додав, що до "державної програми оновлення входить будівництво мережі студентських гуртожитків, а також план популяризації освіти серед іноземних студентів".

"Українські ВНЗ мають готувати конкурентоспроможну в сучасному світі людину, але роботи на цьому шляху багато", - резюмував Зеленський.

Президент також додав, що "в його особі українська освіта завжди матиме надійного союзника".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА