11:25 09.02.2021

Міжнародна дорадча група підтримуватиме Україну на всіх етапах реформи СБУ - зустріч із віце-прем'єром Стефанішиною

1 хв читати
Міжнародна дорадча група підтримуватиме Україну на всіх етапах реформи СБУ - зустріч із віце-прем'єром Стефанішиною

Міжнародна дорадча група з питань реформування Служби безпеки України надаватиме допомогу Українській державі на всіх етапах реформи.

Як повідомляє посольство США в Україні у Twitter у вівторок, про це представники Міжнародної дорадчої групи заявили на зустрічі з віце-прем'єром України Ольгою Стефанішиною.

"Представники Міжнародної дорадчої групи зустрілися з віце-прем'єр-міністром України Ольгою Стефанішиною і висловили твердий намір підтримувати Україну на всіх етапах історичного за своїм значенням процесу реформування СБУ, зокрема, на етапах ухвалення та реалізації відповідного закону. Створення сучасної та ефективної служби безпеки, яка дотримується у своїй роботі найкращих євроатлантичних практик і принципів, в інтересах всіх громадян України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, домовленість про створення постійно діючої Міжнародної дорадчої групи з питань реформування СБУ була досягнута у 2016 році. До групи входять представники Консультативної місії ЄС з реформування сектору громадянської безпеки, іноземні радники при Офісі зв'язку НАТО в Україні, співробітники Центру інформації та документації НАТО в Україні, інших міжнародних організацій, а також провідні іноземні та вітчизняні експерти.

Основна ціль групи - експертний супровід процесу реформування СБУ шляхом проведення постійно діючих консультацій з питань удосконалення законодавчої бази, напрацювання перспективної моделі СБУ з урахуванням найкращих політико-правових практик країн ЄС і НАТО, а також підготовка узгодженого пакету пропозицій (плану) поетапного проведення реформ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА