13:01 09.02.2021

Кличко схвалює підписання Меморандуму, який вирішить проблеми теплопостачання в містах України

1 хв читати
Кличко схвалює підписання Меморандуму, який вирішить проблеми теплопостачання в містах України

Підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води, тарифікації послуг, а також забезпечення роботи теплопостачальних підприємств є першим кроком у налагодженні ефективного діалогу між центральною владою і місцевими органами самоврядування, вважає голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко.

"Підписання Меморандуму - це перший крок у налагодженні ефективного діалогу між центральною владою і місцевими органами самоврядування з питань централізованого теплопостачання. Ми очікуємо, що уряд дотримуватиметься всіх домовленостей і не допустить кризи в системі теплопостачання населення і соціальних об'єктів", - зазначив Кличко після підписання меморандуму.

За його словами, "уряд визнав, що проблеми підприємств теплопостачання, які накопичувалися роками в результаті державного регулювання, потребують вирішення на центральному рівні й не мають перекладатися на місцеві бюджети".

Кличко також додав, що тарифи на тепло і гарячу воду для населення до кінця опалювального сезону не зростатимуть, "а підприємства комунальної теплоенергетики отримають природний газ в обсягах, які забезпечать стійке проходження опалювального сезону".

Як повідомлялося, домовленості про укладення Меморандуму було досягнуто 20 січня під час зустрічі мерів з урядом. Сам Меморандум було підписано у вівторок, 9 лютого, між Кабміном та Асоціацією міст України за ініціативою президента України Володимира Зеленського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА