15:29 09.02.2021

Ірпінський виправний центр буде першим об'єктом, виставленим на аукціон у рамках "Великої приватизації в'язниць" - Мін’юст

2 хв читати
Ірпінський виправний центр буде першим об'єктом, виставленим на аукціон у рамках "Великої приватизації в'язниць" - Мін’юст

Міністерство юстиції України спільно з Фондом держмайна (ФДМ) у рамках ініціативи "Велика приватизація в'язниць" планують виставити на прозорі аукціони майно 35 виправних пенітенціарних закладів у всій країні, які перебувають на консервації, повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

"Кожен із цих закладів, розташованих по всій території України, уже припинив свою профільну діяльність. Утримувати закриті установи, які не виконують своєї функції, є невигідним для держави, оскільки це - мільйони гривень видатків щороку", - зазначила Висоцька.

Вона додала, що "приватизація законсервованих виправних центрів не лише позбавить державу збитків і забезпечить надходження до бюджету, а й дасть змогу будувати нові, сучасні виправні центри за європейським зразком, що покращить умови утримання в неволі, умови праці для персоналу Державної кримінально-виконавчої служби, а також забезпечить безпеку суспільства".

За словами Висоцької, першим об'єктом, який буде виставлено на аукціон, стане державна установа "Ірпінський виправний центр №132". Міністерство юстиції і Фонд державного майна вже готують до приватизації майновий комплекс цього об'єкта.

Повідомляється, що заклад припинив свою профільну діяльність ще в серпні 2019 року. Він розташований у центрі селища міського типу Коцюбинського, за 6 км від столичної станції метро "Академмістечко".

"Об'єкт має чудовий інвестиційний потенціал. Загальна площа земельної ділянки становить 8,3 га. Підведені комунікації: водовідведення і водопостачання, електрика. Поруч –залізнична вітка, що дасть змогу новому власнику забезпечити логістику. Навколо об'єкта зведено новий житловий масив, поруч великий парк, який створює хороші умови для забудови", - зазначив заступник голови ФДМ Тарас Єлейко.

У Мін’юсті інформують, що аукціон із продажу "Ірпінського ВЦ №132" буде оголошено в середині лютого, а сам "об'єкт, стартова ціна якого становить 220,2 млн грн, відкриває безліч можливостей як для побудови бізнес-центру, логістичного комплексу, так і для житлової забудови".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА