16:45 09.02.2021

Ситуація з протидією поширенню COVID-19 в Україні під повним контролем - Чернишов

2 хв читати

Мобілізація сил Офісу президента України, уряду та органів місцевого самоврядування в протидії поширенню COVID-19 в Україні була ефективною, наразі ситуація під контролем, заявив міністр розвитку громад і територій країни Олексій Чернишов.

Під час виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді" міністр нагадав, що майже рік тому, 4 березня 2020 року, було призначено новий уряд України. Він стикнувся з викликами пандемії, яка вже поширилася всім світом.

"На той момент держава не була готова протидіяти коронавірусу, оскільки не було ні відповідної інфраструктури, ні професійного обладнання, ні технологій і, можливо, навіть знань", - зазначив Чернишов.

За словами міністра, "Офіс президента спільно з урядом мобілізували всі можливі сили, щоб протистояти загрозі, при цьому аналізуючи світовий досвід і використовуючи знання українських медичних фахівців, що дало змогу день за днем брати ситуацію під контроль".

"Нині ситуація під повним контролем", - запевнив Чернишов.

Він також нагадав, що минулої весни уряд екстрено створив Державну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Вона працювала цілодобово. Щодня тривали гарячі дискусії, ухвалювалися рішення, тому що показники захворюваності коронавірусом тільки зростали. Ситуація управлялася виключно ручним способом, але це дало позитивний результат", - зазначив Чернишов.

Міністр додав, що в разі, коли йдеться про здоров'я нації, не варто розділяти місцеву й державну владу, оскільки в пріоритеті їхня спільна й ефективна робота.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА