17:01 09.02.2021

На Львівщині затримали лідера та учасників злочинного угруповання, які викрадали людей для вимагання грошей - поліція

2 хв читати
На Львівщині затримали лідера та учасників злочинного угруповання, які викрадали людей для вимагання грошей - поліція

Лідера та шістьох учасників злочинного угруповання, які викрадали людей для подальшого вимагання грошей, затримали правоохоронці Львівської області та доставили до суду для обрання запобіжного заходу.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, лідер угруповання - 33-річний житель області - так званий смотрящий за Червоноградським районом.

"Він, маючи за плечима кримінальний досвід - вчинення розбоїв, убивства - та авторитет серед криміналітету, підшукав собі "помічників" - шістьох жителів Львова та області від 21-го до 44-х років. Через них він поширював свій злочинний вплив", - йдеться в повідомленні.

Під час документування діяльності угруповання оперативники та слідчі встановили, що 30-річний учасник угруповання узяв у місцевого підприємця в борг $200 тис., але, не бажаючи його повертати, звернувся по допомогу для вирішення питання до "смотрящого". Надалі п'ять членів злочинної групи за вказівкою "авторитета", отримавши інформацію про підприємця від свого "колеги", розробили план викрадення, щоб змусити його відмовитися від повернення боргу.

Так, у листопаді 2020 року зловмисники викрали підприємця і погрозами розправи над родиною в разі звернення до правоохоронних органів змусили його погодитися на їхні вимоги, а також зобов'язали підприємця сплачувати їм щомісячно по 5 тис. грн за безперешкодне ведення бізнесу.

На підставі отриманих доказів слідчі повідомили про підозру лідеру злочинної групи у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 255-1 Кримінального кодексу України. Одному з учасників групи - за ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 255-3, іншим п'ятьом - за ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 189.

За результатами проведених обшуків правоохоронці вилучили зброю і боєприпаси, посвідчення правоохоронних органів та одяг із логотипами різних підрозділів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА