18:22 09.02.2021

Боголюбов і Коломойський подають позов проти США до ICSID на $23 млн через конфіскацію їхніх активів - ЗМІ

2 хв читати
Боголюбов і Коломойський подають позов проти США до ICSID на $23 млн через конфіскацію їхніх активів - ЗМІ

Американська компанія Optima Ventures, зареєстрована в штаті Делавер, та її дочірня компанія, які належать екс-власникам ПриватБанку Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, подають позов проти США з вимогою про відшкодування $23 млн у відповідь на два цивільні позови від Міністерства юстиції США про конфіскацію комерційної нерухомості бізнесменів у Луїсвіллі (Кентуккі) і Далласі (Техас).

Згідно з повідомленням у виданні Global Аrbitration Review, відповідний позов подають до Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних спорів (ICSID).

Водночас на сайті ICSID інформації про цей позов наразі немає.

Як повідомлялося, Мін’юст США 6 серпня подав два цивільні позови про конфіскацію майна до Окружного суду Південного округу Флориди, стверджуючи, що комерційну нерухомість у Луїсвіллі (Кентуккі) та Далласі (Техас) було придбано з використанням незаконно привласнених із ПриватБанку коштів і вона підлягає конфіскації на підставі про порушення федерального законодавства про відмивання грошей.

Згідно з документом, екс-власників ПриватБанку звинувачують у тому, що вони відмивали частину злочинних доходів, використовуючи низку банківських рахунків підставних компаній, передусім у кіпрському відділенні ПриватБанку, до того, як вони переказали кошти до США для купівлі там активів. Як стверджується в позові, позики рідко виплачувалися, окрім як через нові позики.

Підозри також висунуто на адресу спільників Коломойського та Боголюбова - Мордехая Корфа (Mordechai Korf) та Уріеля Лабера (Uriel Laber), які створили мережу компаній, в назві яких зазвичай використовувалося Optima, для подальшого відмивання привласнених коштів та їх інвестування.

Згідно з релізом, вони придбали нерухомість і підприємства у всій країні на сотні мільйонів доларів, включно з майном, що підлягає конфіскації: офісну вежу в Луїсвіллі, відому як PNC Plaza, та офісний парк у Далласі, відомий як колишня штаб-квартира CompuCom. Загальна вартість будівель становить майже $70 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА