21:15 09.02.2021

Харківський окружний адмінсуд вирішив розглядати позов про незаконність обрання секретаря міськради у спрощеному провадженні

3 хв читати
Харківський окружний адмінсуд вирішив розглядати позов про незаконність обрання секретаря міськради у спрощеному провадженні

Харківський окружний адміністративний суд вирішив розглядати позов з вимогою визнати протиправним і скасувати рішення про обрання секретарем міськради Ігоря Терехова в спрощеному провадженні без виклику сторін.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив один із позивачів, депутат Харківської міськради Ігор Черняк. Він також опублікував цитату з відповідного рішення суду.

"З огляду на категорію справи, її складність і обсяг наданих документів, розгляд справи відбудеться в письмовому провадженні без повідомлення сторін за наявними в справі матеріалами", - йдеться в документі.

У ньому також зазначено, що суд розглядає справи за правилами спрощеного судового провадження протягом розумного строку, але не більше 60 днів з відкриття провадження.

Зі свого боку Черняк пообіцяв домагатися відкритого публічного розгляду позову.

"Якщо суд і міськрада так бояться відкритого розгляду, то це може означати лише одне: вони знають, що їм є чого боятися. Ну а ми, зі свого боку, будемо використовувати всі можливі правові механізми для того, щоб домогтися відкритого і публічного розгляду нашого позову!", - написав Черняк.

Як повідомлялося, 5 лютого Депутати Харківської міськради Ігор Черняк і Дмитро Булах (обидва - "Блок Світличної "Разом") подали до окружного адміністративного суду позов з вимогою визнати протиправним і скасувати рішення про обрання секретарем міськради Ігоря Терехова.

"Наш головний аргумент полягає в тому, що оскільки Геннадій Кернес не складав присягу і не вступив у повноваження міського голови, він не міг направляти подання на обрання Терехова секретарем міськради", - сказав Черняк кореспондентові агентства "Інтерфакс-Україна".

Він також повідомив, що як треті особи в позові зазначені секретар міськради Ігор Терехов і голова міської територіальної виборчої комісії Ольга Мозгова.

"Ми вважаємо, що вона (Мозгова - ІФ) не мала права заявляти, що Кернес не повинен складати присягу, тому вона зазначена як третя особа", - сказав Черняк.

Як повідомлялося, 9 грудня 2020 року відбулася перша сесія Харківської міської ради VIII скликання. Геннадій Кернес, визнаний обраним міським головою, на сесії був відсутній, оскільки перебував у берлінській клініці "Шарите".

Інформуючи про результати виборів міського голови на сесії, Мозгова заявила, що Кернес не повинен знову складати присягу.

"Згідно зі ст. 42 закону України "Про місцеве самоврядування" новообраний міський голова складає присягу відповідно до закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування", ч. 6 ст. 11 якої зазначає, що присягу складає тільки особа, яку вперше було обрано на посаду сільського, селищного, міського голови. Водночас Кернес Геннадій Адольфович обраний міським головою не вперше і вже складав присягу 24 листопада 2010 року, що підтверджується записом у трудовій книжці. Відповідно до зазначених вище законів Кернес Геннадій Адольфович із цього моменту набуває повноважень харківського міського голови", - сказала Мозгова.

Того самого дня секретарем Харківської міськради обрали Ігоря Терехова, який раніше обіймав посаду першого заступника міського голови. За нього проголосували 75 депутатів. Чисельність міськради - 84 людини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА