07:40 10.02.2021

Сенат США визнав процес імпічменту Трампу конституційним

2 хв читати
Сенат США визнав процес імпічменту Трампу конституційним

Сенат США знову проголосував за те, щоб визнати процес імпічменту екс-президенту Дональду Трампу конституційним.

Як свідчать результати голосування, 56 сенаторів визнали процес імпічменту Трампу конституційним, 44 проголосували проти.

На підтримку імпічменту виступили переважно сенатори-демократи. Проте шість представників Республіканської партії - Білл Кессіді, Сьюзан Коллінз, Ліза Мурковські, Мітт Ромні, Бен Сассе і Пет Тумі приєдналися до них.

Наприкінці минулого місяця сенатор-республіканець Ренд Пол вже ініціював голосування з цього питання. Тоді 55 сенаторів визнали імпічмент законним, а 45 - протизаконним. При цьому тільки п'ять республіканців висловилися за законність імпічменту.

6 січня прихильники Трампа прорвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули. Конгресмени в Капітолії на той момент займалися затвердженням результатів голосування колегії вибірників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Джо Байден. Засідання Конгресу було перервано, частину конгресменів евакуйовано. Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників і Сенат США затвердили перемогу Байдена.

Перед штурмом Капітолію Трамп звернувся до демонстрантів, які зібралися у Вашингтоні. Він тоді знову заявив, що не визнає поразки на виборах: на його думку, Байден переміг лише завдяки масштабним махінаціям на виборчих дільницях у низці штатів. Також він закликав прихильників не припиняти боротьбу і донести до конгресменів своє обурення. Пізніше демократи в Конгресі інтерпретували ці висловлювання як підбурювання до штурму Капітолію.

У січні більшість членів Палати представників схвалили резолюцію про оголошення імпічменту Трампу, після чого це питання перейшло на розгляд Сенату США - верхньої палати Конгресу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА