08:49 10.02.2021

США і Південна Корея домовилися про консультації з політичних питань стосовно КНДР

1 хв читати
США і Південна Корея домовилися про консультації з політичних питань стосовно КНДР

Головний парламентер Південної Кореї з питань, пов'язаних з ядерною програмою, Но Кю Дук і виконувач обов'язки помічника держсекретаря США у справах Східної Азії і Тихого океану Сун Кім домовилися провести консультації щодо перегляду Вашингтоном політики щодо КНДР, повідомляє МЗС Південної Кореї.

"Під час телефонної розмови сторони обмінялися думками про те, як дві країни можуть співпрацювати для досягнення прогресу в зусиллях з повної денуклеаризації і встановлення міцного миру на Корейському півострові", - йдеться в прес-релізі міністерства.

"Вони домовилися продовжити серйозні консультації з кожного з питань, включно з процесом перегляду політики США стосовно Північної Кореї", - наголошується в повідомленні.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив в інтерв'ю каналу NBC, що нова адміністрація США проаналізує політику щодо Пхеньяна, щоб визначити найбільш ефективні шляхи досягнення денуклеаризації Корейського півострова.

Перший американо-північнокорейський саміт відбувся 12 червня 2018 року в Сінгапурі під час роботи попередньої адміністрації Дональда Трампа. Під час його роботи було досягнуто домовленості про відмову Північної Кореї від ракетно-ядерної програми в обмін на укладення мирного договору між двома країнами і скасування санкцій проти КНДР.

Після другого саміту, що відбувся в Ханої в лютому 2019 року, який закінчився без угоди, переговори про денуклеаризацію між Вашингтоном і Пхеньяном залишаються в глухому куті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА