12:04 10.02.2021

Більше ніж половина українців не задоволена заходами Зеленського щодо боротьби з COVID-19 - опитування "Рейтингу"

3 хв читати
Більше ніж половина українців не задоволена заходами Зеленського щодо боротьби з COVID-19 - опитування "Рейтингу"

Президент України Володимир Зеленський очолює рейтинг довіри до політиків у країні, проте 59% українців не задоволені його заходами щодо боротьби з COVID-19, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 6-8 лютого.

За результатами опитування, рейтинг довіри до політиків очолює Зеленський, якому довіряють 38% опитаних, не довіряють - 58%.

Меру Києва Віталію Кличку довіряють 34%, не довіряють - 54%, екс-прем'єру Володимиру Гройсману довіряють 32%, не довіряють - 58%, голові Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряють 26% і не довіряють - 37%, ще 33% не знають його.

Лідерці "Батьківщини" Юлії Тимошенко довіряють 25%, не довіряють - 72%, лідеру партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрію Бойку довіряють 24%, не довіряють - 56%, п'ятому президенту Петру Порошенку довіряють 23%, не довіряють - 74%, главі МВС Арсену Авакову довіряють 21%, не довіряють - 66%. Екс-прем'єру Арсенію Яценюку довіряють 20%, не довіряють - 74%, міністру охорони здоров'я Максиму Степанову довіряють 12%, не довіряють - 33% (не знають такого - 51%), нинішньому главі уряду Денису Шмигалю довіряють 12%, не довіряють - 54%, третина не чули про такого.

Згідно з дослідженням, за останні кілька місяців рівень задоволеності роботою органів влади у сфері боротьби з епідемією підвищився.

Зокрема, 39% опитаних задоволені діяльністю президента у боротьбі з епідемією коронавірусу (57% - не задоволені), діяльністю Міністерства охорони здоров'я задоволені 33%, не задоволені - 65%, діяльністю Міністерства внутрішніх справ задоволені 29%, не задоволені - 61%, діяльністю Кабінету Міністрів задоволені 25%, не задоволені - 69%, а роботою Верховної Ради задоволені 20%, не задоволені - 75%.

Водночас 57% опитаних вважають оптимальними заходи, запроваджені владою щодо боротьби з коронавірусом, 21% вважають їх занадто м'якими (найбільше серед старшого покоління), 9% - навпаки занадто жорсткими (молодь та середній вік). За останні кілька місяців спостерігається зростання кількості тих, хто оцінює заходи щодо боротьби з епідемією як оптимальні.

Проте порівняно з листопадом минулого року частота користування засобами індивідуального захисту дещо впала. Зокрема, 78% опитаних стверджують, що часто надівають захисну маску, 18% - інколи або рідко, 4% - майже ніколи. 63% часто дезінфікують руки, 28% - інколи або рідко, 8% - майже ніколи. Лише 10% часто використовують захисні рукавиці, 31% - інколи або рідко, 59% - майже ніколи.

Опитування проводилося методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА