12:58 10.02.2021

НАБУ проводить обшуки в "Енергоатомі"

2 хв читати
НАБУ проводить обшуки в "Енергоатомі"

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить обшуки в центральному офісі держпідприємства "НАЕК "Енергоатом", повідомив народний депутат Гео Лерос на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, обшуки відбуваються у справі реалізації "Енергоатомом" електроенергії за низькою ціною в грудні 2020 року, що могло призвести до збитків підприємства розміром близько 2,4 млрд грн.

"Енергоатом" продав електроенергію за неринковими заниженими цінами трейдерам олігархів, а ті вже реалізували е/е кінцевим споживачам в рази дорожче за ціну закупівлі в "Енергоатома", написав депутат.

Як повідомлялося, "Енергоатом-Трейдинг" 21 грудня 2020 року продав на УЕБ за двосторонніми договорами 13,331 млн МВт-год (87,7% запропонованого обсягу) електроенергії з періодом постачання з 1 січня до 30 червня 2021 року, що становило 17,7% прогнозного вироблення е/е компанією на 2021 рік.

Було реалізовано 13,029 млн МВт-год е/е базового навантаження за середньозваженою ціною 1159,76 грн/МВт-год (за стартової ціни 1400 грн/МВт-год), а також 302,423 тис. МВт-год "нічної" е/е з графіком постачання з 0:00 до 7:00 за ціною 735,24 грн/МВт-год (за стартової ціни 1000 грн/МВт-год).

Покупцями е/е стали дев'ять компаній: ТОВ "Д. Трейдинг", ТОВ "Юнайтед Енерджі", ТОВ "Солді Інфініті", НЕК "Укренерго", ТОВ "Укр Газ Ресурс", ТОВ "ЕТГ", ТОВ "ВІМК", ТОВ "Ле Трейдінг Україна" і КП "Кривбасводоканал".

Глава комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус розкритикував організацію проведеного "Енергоатомом" аукціону, наголосивши на необхідності дроблення лотів.

Народний депутат зазначив, що такий прорахунок під час організації торгів призводить до недосплати компанією податків і обмежує можливість збільшення заробітної плати співробітникам підприємства.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА