14:22 10.02.2021

Під час новорічних свят українці найчастіше подорожували до Єгипту і Туреччини - "Київстар"

2 хв читати
Під час новорічних свят українці найчастіше подорожували до Єгипту і Туреччини - "Київстар"

У період новорічних свят понад 300 тис. українців - абонентів мобільного оператора "Київстар" подорожували Україною та закордон.

Про це свідчить аналітичний звіт на основі Big Data від компанії "Київстар", поширений у середу.

Так, до десятки міст України, куди абоненти "Київстару" найактивніше подорожували в період новорічних свят, увійшли: Київ, Львів, Одеса, Вінниця, Дніпро, Івано-Франківськ, Харків, Тернопіль, Хмельницький, Рівне. Пік туристичної мобільності припав на 28 грудня 2020 року і 3 січня 2021 року.

Трійки найпопулярніших гірськолижних курортів України серед абонентів оператора очолили "Буковель", "Славське", "Драгобрат". Туристичний пік мобільності українців, які їхали на гірськолижні курорти, припав на 31 грудня 2020 року, 1 і 2 січня, а також 8 та 9 січня 2021 року.

За кордон, за даними компанії, найбільше українців виїжджали до Єгипту, Туреччини, Польщі, Молдови і Румунії. При цьому в 2019 році абоненти "Київстар" надали перевагу Польщі, Єгипту, Молдові, Чехії та Німеччині.

Крім того, згідно з наданими даними, в 2020 році серед країн, які відвідали абоненти "Київстар" у новорічні свята, з'явилися нові напрямки, такі як Мальдіви, Домініканська Республіка, Болгарія, Танзанія.

Компанія зазначає, що кількість туристів, які подорожували за кордон у 2020 році, впала на 81% порівняно з 2019 роком.

"Big Data залишається стратегічним бізнес-напрямом у "Київстар". Потенціал у нього величезний, адже аналітика допомагає в розвитку різних smart-екосистем, зокрема міських із точки зору туристичного потенціалу або поліпшення інфраструктури. І "Київстар" має всі необхідні для розвитку напряму ресурси: дані, технічне оснащення, команду аналітиків і дата-сайентистів, інноваційні технології та можливості", - наводить слова директора з розвитку нових напрямів бізнесу "Київстару" Іллі Польшакова прес-служба.

Оператор зазначає, що аналіз даних мобільності груп абонентів відбувався в період з 24 грудня 2020 року до 10 січня 2021 року.

Під час визначення поїздки в межах України враховували тільки один населений пункт, в якому абонент провів більше часу, але не менше 2-х днів. Під час визначення закордонної поїздки враховували тільки одну країну, в якій абонент провів найбільше часу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА