15:58 10.02.2021

Рішення про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK може залишитися в силі після розгляду позову - заступник міністра

2 хв читати
Рішення про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK може залишитися в силі після розгляду позову - заступник міністра

Рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про впровадження санкцій щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK та їх блокування може залишитися в силі й після судового розгляду їхніх позовів у Верховному Суді України, оскільки рішення було обґрунтованим, вважає заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко.

"Заблоковані телеканали вже звернулися до суду, це їхнє законне право звертатися в судовому порядку за захистом. Я переконаний, що державна позиція і рішення накласти санкції залишиться в силі й після судового розгляду. Позиція держави була обґрунтованою", - зазначив у коментарі агентству "Інтерфакс -Україна" Шевченко під час всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – "112", NewsOne і ZIK, які пов'язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

До Верховного Суду України надійшли вже три позови, якими оскаржують указ президента, що вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK.

У першому позові позивачем є адвокат Павло Попков, а третя особа - телерадіокомпанія "112-ТВ", компанії "Новини 24 години" та "Нові комунікації". Відповідачем у позові зазначено президента, третя особа - РНБО.

У другому позові позивачем є адвокат Олександр Дядюк, а відповідачем Володимир Зеленський.

У третьому позові позивач - харківський юрист, засновник "Чугуївської правозахисної групи" Роман Лихачов. Відповідачем також зазначено Володимира Зеленського, як третю особу - СБУ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА