16:00 10.02.2021

Робота НАБУ в "Енергоатомі" стосується її трейдингового підрозділу - прес-служба

2 хв читати
Робота НАБУ в "Енергоатомі" стосується її трейдингового підрозділу - прес-служба

Дії детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) пов'язані з діяльністю ВП ДП "Енергоатом" - "Енергоатом-Трейдинг" і продажу ним електроенергії в серпні минулого року, повідомили в генкомпанії.

"Нічого надзвичайного не сталося. Дійсно, детективи НАБУ працюють у будівлі "Енергоатому", їх цікавить діяльність однієї компанії - "Енергоатом-Трейдинг" і її продажів у серпні. Іде робочий процес", - прокоментував ситуацію агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби "Енергоатому" Олег Слободян, не повідомивши інших подробиць справи.

Водночас він зазначив, що "Енергоатом" усіляко сприяє роботі детективів.

"Більше того, минулого тижня в. о. президента "Енергоатома" Петро Котін під час зустрічі з головою НАБУ висловив зацікавленість в об'єктивних слідчих діях і запевнив у сприянні роботі детективів", - сказав Слободян.

Як повідомлялося, наприкінці серпня 2020 року "Енергоатом-Трейдинг", зокрема, реалізував 445,65 тис. МВт-год електроенергії з періодом постачання 1-30 вересня того самого року.

Ціна продажу 432 тис. МВт-год електроенергії базового навантаження становила 1120 грн/МВт-год за стартової 1500 грн/МВт-год, зниження ціни - 26%. Ціна продажу 13,65 тис. МВт-год із постачанням 01-07.00 на всі дні становила 996 грн/МВт-год, зниження ціни - 33,6%.

Покупцями ресурсу стали ТОВ "Юнайтед Енерджі", ТОВ "Дніпросталь-Енерго", ТОВ "АС", ТОВ "УкрГазРесурс".

Крім того, ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз" було реалізовано 36 тис. МВт-год електроенергії з періодом постачання 1-30 вересня 2020 року за ціною 948 грн/МВт-год. Стартова ціна становила 1500 грн/МВт-год.

Окрім цього, було реалізовано 21,6 тис. МВт-год електроенергії базового навантаження із запропонованих 432 тис. МВт-год із періодом постачання 22-31 серпня. Ціна продажу становила 1154 грн/МВт-год за стартової 1500 грн/МВт-год, зниження ціни - 23%.

Покупцями ресурсу стали ТОВ "Укр Газ Ресурс", ТОВ "Ле Трейдинг Україна", КП "Кривбасводоканал".

Кабінет Міністрів 19 серпня 2020 року змінив формулу для визначення нижнього рівня продажу ресурсу НАЕК "Енергоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго" на ринкових сегментах, дозволивши використовувати під час розрахунків не повну, а виробничу собівартість.

За заявами "Енергоатома", формула, що діяла до цього, закріплена постановою №694 від 5 серпня 2020 року, робила його електроенергію неконкурентоспроможною на ринку через обмеження до зниження ціни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА