16:33 10.02.2021

ЄС очікує початку вакцинації від COVID-19 в Україні в лютому, але стурбований російською дезінформацією - Домбровскіс

2 хв читати
ЄС очікує початку вакцинації від COVID-19 в Україні в лютому, але стурбований російською дезінформацією - Домбровскіс

Європейська Комісія залучена до процесу перепродажу без будь-якої вигоди вакцин від COVID-19 Україні з Польщі та очікує, що вакцинацію буде розпочато вже цього місяця, повідомив виконавчий віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс.

Водночас після закінчення зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем у середу у Брюсселі він зазначив, що є стурбованість у зв'язку з впливом російської дезінформації в питанні вакцинації.

Домбровскіс нагадав, що Європейська Комісія "вивчає варіанти допомоги в наданні Україні вакцини". "Як частина програми COVAX Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer у лютому і 2,2-2,7 млн доз вакцини AstraZeneca у першій половині (2021 - ІФ) року. На додаток Європейська Комісія допомагає Польщі у перепродажі 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca Україні, оскільки підписані раніше (з компаніями - ІФ) договори про постачання дають змогу перепродавати (вакцини - ІФ) без будь-якої вигоди", - сказав він.

"Комісія допомагає з контрактними домовленостями, експортом і постачаннями з Польщі до України через європейський цивільний механізм захисту", - уточнив Домбровскіс.

У зв'язку з цим він висловив сподівання "побачити, що вакцинацію буде розпочато вже цього місяця". "Тим не менш, ми стурбовані впливом російської дезінформації на процес вакцинації в Україні і готові допомогти у боротьбі з цією дезінформацією та скептицизмом щодо вакцинації", - додав виконавчий віце-президент Єврокомісії.

За його словами, зустріч, яка відбулася з українським прем'єром, була "дуже плідна", під час неї сторони обговорили низку питань, які "становлять інтерес і для України, і для ЄС".

"Україна перебуває на високих позиціях у європейському порядку денному і ми продовжуємо надавати політичну, фінансову й технічну допомогу. ЄС підтримує зусилля України, спрямовані на боротьбу з пандемією COVID-19 різними шляхами. Насамперед ми допомогли переорієнтувати декілька програм із надання допомоги з понад EUR190 млн, спрямованих Україні, щоб допомогти вирішити виниклі... потреби", - нагадав Домбровскіс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА