17:02 10.02.2021

Домбровскіс: боротьба з корупцією - одна з умов для отримання Україною другого траншу макрофінансової допомоги ЄС

2 хв читати
Домбровскіс: боротьба з корупцією - одна з умов для отримання Україною другого траншу макрофінансової допомоги ЄС

Умовою виділення Україні другого траншу макроекономічної допомоги в розмірі EUR1,2 млрд є, крім виконання вже відомих умов, також і боротьба з корупцією, нагадує виконавчий віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс.

"Ми підтримуємо Україну на її шляху реформ. ЄС мобілізував безпрецедентну фінансову і технічну допомогу, підтримуючи новою програмою макрофінансової допомоги на суму EUR1,2 млрд. Перший транш у розмірі EUR600 млн було виділено в грудні. Це чіткий сигнал європейської солідарності в цей важкий час", - констатував Домбровскіс у середу в Брюсселі після завершення зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

"На моїй зустрічі з прем'єр-міністром я наголосив, що зусилля у боротьбі з корупцією також важливі для наступного траншу макрофінансової допомоги ЄС", - заявив він.

За словами віце-президента ЄК, в ЄС вважають, що боротьба з корупцією і реформа у сфері юстиції є важливим пріоритетом для України з часів Революції гідності. "ЄС значно інвестував у підтримку ефективної антикорупційної інституційної архітектури в Україні. ЄС готовий підтримати Україну на її важкому шляху до успіху. Ми закликаємо всі фракції, орієнтовані на реформи, зібратися разом і дати чіткий сигнал про прихильність України зробити шлях реформ незворотнім", - наголосив Домбровскіс.

Він також додав, що, крім боротьби з корупцією, виділення другого траншу залежатиме від виконання заходів у різних сферах, які Україна взяла на себе зобов'язання виконати, так само як і від прогресу з МВФ.

"На нашій зустрічі сьогодні ми обговорили стан справ, важливі реформи, наприклад, у сфері правосуддя, як зробити так, щоб антикорупційна інфраструктура працювала, і був поліпшений бізнес-клімат", - деталізував віце-президент ЄК.

Окрім того, Домбровскіс висловився за можливість перегляду Угоди про глибоку та всеохоплюючу зону вільної торгівлі. "Перед засіданням Ради асоціації (11 лютого в Брюсселі - ІФ) прем'єр-міністр і я обговорили виконання глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі... Ми розуміємо, що також необхідно поважати зобов'язання, взяті в рамках цієї угоди. Ми відзначили інтерес України до торгівлі та економічної співпраці, поглиблюючи нашу роботу в таких сферах, як цифрова економіка, митниця", - сказав віце-президент ЄК.

"Ми готові розпочати перегляд торговельної лібералізації для товарів, передбачений статтею 29 угоди, який може бути через п'ять років після того, як Угода набуде чинності, а це значить – цього року. Це буде важливим кроком у напрямі подальшого поліпшення доступу на наші ринки", - впевнений Домбровскіс.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА