18:18 10.02.2021

Верховний Суд поки що не відкрив провадження за двома позовами щодо санкцій до телеканалів

2 хв читати
Верховний Суд поки що не відкрив провадження за двома позовами щодо санкцій до телеканалів

Верховний Суд визначився з двома позовами громадян, які оскаржують указ президента України про введення в дію рішення РНБО, згідно з яким були застосовані санкції щодо трьох телеканалів: у розгляді одного відмовлено, щодо другого надано час на усунення недоліків.

Як повідомляє у середу прес-служба Верховного Суду, відповідні постанови у справах №9901/22/21, №9901/23/21 за позовами громадян виніс 9 лютого Касаційний суд у складі Верховного Суду.

"Ухвалою у справі №9901/22/21 позовну заяву громадянина залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк із дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків. Рішення мотивоване тим, що позивач не навів обґрунтування про порушення оскаржуваним указом прав, свобод та інтересів, за захистом яких він звернувся до суду. Крім того, позивач не конкретизував підстав для залучення РНБОУ, ТОВ "Новини 24 години", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Нові комунікації" до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача", - йдеться у повідомленні суду.

Постановою у справі № 9901/23/21 суд відмовив у відкритті провадження за позовом громадянина про визнання протиправним і скасування указу. "Суд зазначив, що фактично зміст позовної заяви свідчить про те, що її подано в інтересах та на захист прав інших осіб - юридичних осіб, які, за твердженнями позивача, є власниками телеканалів", - повідомляють у Верховному Суді.

У ВС також повідомили, що 8 лютого до суду надійшов ще один позов зі схожими позовними вимогами (справа №9901/26/21).

"Відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України Верховний Суд має вирішити питання про відкриття провадження протягом п'яти робочих днів (ч. 8 ст.171 КАС України)", - зазначили у прес-службі.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - "112", NewsOne і ZIK, які пов'язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА